Ryanair je pripravený vrátiť sa na Ukrajinu do dvoch týždňov po skončení vojny

NETKY.SK • 23 Apríl 2023, 13:00 • 2 min
Ryanair je pripravený vrátiť sa na Ukrajinu do dvoch týždňov po skončení vojny

DUBLIN - Írske aerolínie Ryanair by sa mohli na Ukrajinu vrátiť do dvoch týždňov po skončení vojny, pričom sa plánujú stať najväčšou leteckou spoločnosťou v krajine. Povedal to v stredu šéf spoločnosti Michael O'Leary.

slovakia

left justify in out

O'Leary uviedol, že nevie, kedy sa konflikt skončí, avšak "dúfa, že by mohli byť späť do dvoch týždňov, len čo bude jasné, že lietať do Kyjeva, Ľvova či Odesy je bezpečné. Lety do Chersonu prídu na rad neskôr, keďže tamojšie letisko je zničené," povedal O'Leary na konferencii Bloomberg New Economy Gateway neďaleko Dublinu. Zároveň dodal, že "Ryanair bude najväčšou leteckou spoločnosťou na Ukrajine".

 

Okrem toho uviedol, že spoločnosť si najala približne 60 ukrajinských pilotov a zhruba 80 členov palubného personálu, pričom cieľom je do niekoľkých týždňov po skončení vojny začať lietať zo štyroch ukrajinských letísk do krajín Európskej únie. Následne do šiestich až 12 mesiacov plánujú aerolínie otvoriť v krajine tri až štyri veľké základne, povedal šéf Ryanairu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies