WHO vyzýva európske štáty na prijatie odvážnych opatrení v boji s vírusom

NETKY.SK • 17 Marec 2020, 16:42 • 2 min
WHO vyzýva európske štáty na prijatie odvážnych opatrení v boji s vírusom

KODAŇ - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyzvala v utorok všetky európske štáty, aby prijali odvážne opatrenia v boji proti globálnej pandémii nového koronavírusu, ktorej epicentrom je v súčasnosti Európa. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

"Každá krajina bez výnimky musí prijať tie najodvážnejšie kroky na zastavenie alebo spomalenie šírenia tohto vírusu," povedal riaditeľ WHO pre Európu Hans Kluge.

 

 

Zároveň uviedol, že "dobrou správou" je, že región je "v stave pohotovosti", a poznamenal, že vo všetkých členských štátoch reagovali zavedením "pohotovostných opatrení".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa World Health Organization (@who),

 

Kluge dodal, že krajiny musia posúdiť svoju vlastnú situáciu, aby sa rozhodli, ktoré opatrenia by sa mali posilniť. Nákaza sa totiž v rôznych krajinách šíri odlišnou rýchlosťou.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa World Health Organization (@who),

 

Globálny počet úmrtí v dôsledku nového koronavírusu dosiahol doposiaľ podľa agentúry AFP odvolávajúcej sa na oficiálne zdroje 7408. Celkový počet prípadov nákazy novým koronavírusom prekročil 180.000.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies