GAMING Unreal Engine 5 vstupuje na scénu, tieto herné novinky môžeme očakávať

NETKY.SK • 17 Apríl 2022, 16:00 • 2 min
GAMING Unreal Engine 5 vstupuje na scénu, tieto herné novinky môžeme očakávať

Počas podujatia State of Unreal 2022 spoločnosť Epic Games sprístupnila Unreal Engine 5 pre všetkých vývojárov hier. K dispozícii sú tisícky bezplatných assetov a nové komunitné centrum so zaujímavým dodatočným obsahom.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Epic Games počas živého vysielania virtuálneho podujatia State of Unreal 2022 oznámila dostupnosť Unreal Engine 5 v produkčnom prostredí.

 

 

Unreal Engine prináša niekoľko nových zmien vo vývoji next-gen hier. K tým najzásadnejším patria technológie Lumen a Nanite. Technológia Lumen zastrešuje plne dynamické riešenie globálneho osvetlenia. Vďaka novému virtualizovanému systému geometrie mikropolygónu Nanite, máte možnosť vytvárať hry a scény s obrovským množstvom geometrických detailov. Priamo importujte zdrojové obrázky vo filmovej kvalite pozostávajúce z miliónov polygónov a umiestnite ich miliónkrát, to všetko pri zachovaní snímkovej frekvencie v reálnom čase. Viac detailov a všetky zmeny, ktoré prináša nový Unreal Engine 5 nájdete v dokumentácii.

 

Herné prostredie ponúka 2 projekty, ktoré sú na stiahnutie zdarma:

 

Lyra Starter Game je ukážkový herný projekt, ktorý je navrhnutý ako východiskový bod pre vytváranie nových hier, alebo aj ako praktický vzdelávací zdroj, ktorý zahŕňa mnoho kľúčových funkcií nového Unreal Engine 5. Epic plánuje tento živý projekt neustále aktualizovať spolu s budúcimi vydaniami UE5.

 

 

The City Sample je ukážkový projekt, ktorý odhaľuje, ako bola vytvorená mestská scéna z Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience. Pozostáva z mesta doplneného o budovy, vozidlá a davy postáv MetaHuman. Projekt ukazuje nové a vylepšené systémy v Unreal Engine 5

 

 

Niekoľko herných vývojárov presunulo, alebo ešte len má v pláne presunúť, svoje herné projekty na nový Unreal Engine 5. Vývoj v novom hernom engine UE5 potvrdili napríklad: Senua's Saga: Hellblade II (od Ninja Theory), S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (od GSC Game World), vývoj novej ságy Zaklínača (od CD Projekt Red) a mnoho iných. Zaujímavou novinkou je ohlásený nový Tomb Rider, ktorého vývoje zastrešuje nový Unreal Engine 5.

 

 

Epic potvrdil, že viac ako 85 herných štúdií je už súčasťou komunity UE5 a ďalšie sú na ceste. Ide o skupiny kreatívnych a technických talentov po celom svete. Do tejto skupiny patria napríklad: The Coalition, CD PROJEKT RED, Crystal Dynamics a mnoho ďalších svetových tímov.

 

 

O veľký obdiv na sociálnej sieti sa zaslúžil jeden indie tvorca, ktorý obohatil spomínaný projekt The City Sample o systém lietania postavy, naznačujúc vytvorenie Superman hry.

 

 

 

Nový Unreal Engine 5 si môžete stiahnuť zdarma na oficiálnej stránke Unreal Engine od spoločnosti Epic.

 

Možno vás zaujme: GAMING Čo vznikne, ak necháte komunitu spoločne tvoriť na jednom online mieste? Zapojili sme sa aj my



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona