Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok pri včerajšom spomienkovom dni: Nežná revolúcia je kľúčovým momentom našich novodobých dejín

NETKY.SK • 18 November 2023, 17:16 • 2 min
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok pri včerajšom spomienkovom dni: Nežná revolúcia je kľúčovým momentom našich novodobých dejín

BRATISLAVA - Pri príležitosti včerajšieho výročia Nežnej revolúcie sa minister vnútra Matúš Šutaj Eštok spolu s prvou štátnou tajomníčkou rezortu Luciou Kurilovskou a ďalšími predstaviteľmi ministerstva zúčastnili v Bratislave na spomienkových podujatiach pripomínajúcich kľúčový moment, ktorý formoval dnešnú spoločnosť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vedenie ministerstva vnútra si pripomenulo Deň boja za slobodu a demokraciu a zároveň si uctili aj obete reštriktívnemu režimu pri centrálnom pamätníku popraveným a umučením politickým väzňom komunizmu na cintoríne vo Vrakuni.


„Tento deň je aj po 34 rokoch kľúčovým momentom našich novodobých dejín, ktorý nám pripomína, aké potrebné je chrániť demokraciu a denne zabezpečovať rovnosť všetkých občanov pred zákonom. Štát sa už nikdy nesmie stať pre svojich občanov väzniteľom a hrozbou,“ uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Následne sa minister vnútra a štátna tajomníčka MV SR zúčastnili na pietnej spomienke pri pamätníku Brány slobody pod hradom Devín, ktorý je venovaný pamiatke obetí usmrtených pri pokuse prekročiť Železnú oponu.


„Popri aktivite disidentov v 80. rokoch boli hlavnými hýbateľmi zmien mladí študenti. Ani v súčasnosti netreba zanedbávať ich význam a silu pri formovaní budúcnosti v slobodnej a demokratickej spoločnosti, ktorú pre nich a nás všetkých nenásilnou cestou vybojovali ich rodičia," pripomína 1. štátna tajomníčka Lucia Kurilovská.


Okrem vládnych predstaviteľov sa na spomienkových akciách zúčastnili aj veľvyslanci, čo podčiarkuje význam a vážnosť tejto historickej udalosti a spoločný záväzok k ucteniu hodnôt slobody a demokracie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR, Foto: Matúš Šutaj Eštok / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies