Kontaminácia nebezpečnou látkou sa u robotníkov na R7 nepotvrdila

NETKY.SK • 17 Január 2019, 21:50 • 2 min
Kontaminácia nebezpečnou látkou sa u robotníkov na R7 nepotvrdila

BRATISLAVA - Hasiči sú stále pri udalosti medzi Blatnou na Ostrove a Lehnicami v okrese Dunajská Streda, kde pri stavbe rýchlostnej cesty R7 malo zdravotné problémy niekoľko robotníkov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, zasahujúci hasiči vykonali všetky potrebné úkony na dekontamináciu postihnutých, zároveň vykonali aj merania - s negatívnym výsledkom.

 

Merania na škodlivé látky vykonali aj Kontrolné chemické laboratória, ktoré taktiež v ovzduší nenamerali žiadne nebezpečné látky.

 

Zároveň sa u robotníkov nepotvrdili žiadne zo spomínaných zdravotných ťažkostí, ktoré boli prvotne hlásené od oznamovateľa udalosti, dodala Farkasová.

 

Záchranári, polícia aj hasiči dnes zasahovali medzi obcou Blatná na Ostrove a Lehnicami, kde pri stavbe rýchlostnej cesty R7 malo zdravotné problémy viacero osôb.

 

Záchranári mali podozrenie, že unikla nebezpečná látka. "Prvotne sa sťažovali štyri osoby na zdravotné ťažkosti, podľa predbežných informácií sa už tento počet zvýšil na 16," uviedla podvečer Farkasová. Na mieste boli hasiči z Trnavy, Šamorína a HaZÚ. Z Galanty k udalosti vyslali evakuačný autobus HaZZ.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona