Basketbalisti Clevelandu po 16 zápasoch uspeli proti Golden State

NETKY.SK • 6 November 2023, 11:45 • 2 min
Basketbalisti Clevelandu po 16 zápasoch uspeli proti Golden State

NEW YORK - Basketbalisti Memphisu zvíťazili v noci na pondelok v zámorskej NBA na palubovke Portlandu 112:100 a slávili prvý triumf v sezóne. Ústrednou postavou Grizzlies bol Desmond Bane, ktorý zaznamenal 30 bodov. Hráči Golden State ukončili sériu piatich víťazstiev, keď prehrali na palubovke Clevelandu 104:115.

slovakia

left justify in out

Cleveland a Golden State sa stretli vo finále NBA štyrikrát v sérii v rokoch 2015-2018, no v uplynulom období ťahali Cavaliers výrazne za kratší koniec, keď prehrali s Warriors 16 duelov za sebou. "Pekelne dobrý pocit. Vedel som, aká rivalita je medzi týmito mužstvami a čo znamená pre fanúšikov uspieť v tomto stretnutí. Snažili sme sa predviesť výkon na najvyššej úrovni a darilo sa nám to počas celého zápasu," vyjadril spokojnosť najlepší strelec duelu Donovan Mitchell, ktorý dal v drese Clevelandu 31 bodov. Warriors nestačilo 28 bodov Stephena Curryho.


Toronto prehrávalo v San Antoniu aj o 22 bodov, no napokon sa tešilo z triumfu po predĺžení 123:116. Scottie Barnes viedol víťazov s 30 bodmi, 17 z nich dal vo štvrtej štvrtine. "Cez prestávku sme v hre nič nezmenili. Do zápasu sme sa dokázali vrátiť, pretože sme zvýšili úsilie a aktivitu," vysvetlil príčiny obratu kouč Toronta Darko Rajakovič.

Nový tréner Detroitu Monty Williams sa netešil z víťazstva proti svojmu bývalému klubu Phoenixu. Ambiciózni hráči Suns potrebovali ukončiť šnúru troch prehier a podarilo sa im to po triumfe 120:106, keď si 41 bodov pripísal Kevin Durant.

 

Dallas uspel v domácom dueli so Charlotte 124:118 aj vďaka 23 bodom, 12 doskokom a 9 asistenciám Slovinca Luku Dončiča. Hornets nepomohol ani triple double LaMela Balla 30 bodov, 13 asistencií a 10 doskokov. Mavericks sú v Západnej konferencii na 2. mieste iba o pol duelu za vedúcim Denverom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: Golden State Of Mind
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies