Premiér Matovič pozýva ľudí, aby sa k nemu pridali do "klubu bláznov". Na ktorú stranu sa postavíte vy?

NETKY.SK • 20 December 2020, 13:10 • 2 min
Premiér Matovič pozýva ľudí, aby sa k nemu pridali do "klubu bláznov". Na ktorú stranu sa postavíte vy?

TRNAVA – Predseda vlády SR Igor Matovič poslal z karantény jasný odkaz tým, ktorí ho posledné týždne kritizujú a považujú za blázna.

slovakia

left justify in out

Premiér Igor Matovič sa ocitol v povinnej karanténe v piatok potom, čo mal pozitívny výsledok na koronavírus. Ako informoval zo svojej domácej izolácie, je aj naďalej odhodlaný chrániť v prvom rade zdravie občanov, až potom ekonomické záujmy.

 

Na prvom mieste je zdravie

Ako uviedol na sociálnej sieti Facebook, kľudne ostane za blázna, ktorý namiesto ekonomiky bude v prvom rade chrániť verejné zdravie občanov a tých najzraniteľnejších.

 

„Keď som na jar tvrdošijne tvrdil, že ak budeme chrániť zdravie a životy, ochránime rovnako aj ekonomiku, bol som za blázna. Elity zbožňovali názory, že ekonomiku vraždím ... až oficiálne dáta eurostatu potvrdili, že som pravdu mal,“ napísal v úvode statusu premiér. Ako dodal, po zverejnení týchto výsledkov sa už elity radšej odmlčali.  

 

img

 

Ako ďalej uvádza, keď prišiel s myšlienkou celoplošného testovania antigénovými testami, čelil obrovskej kritike, pretože sa mnohí domnievali, že Slovensko takúto náročnú logistickú akciu nedokáže zorganizovať.

 

„Vraj sa viac ľudí nakazí, ako zachránime ... do poslednej chvíle elity miesto pomoci bojovali proti a ja som bol za blázna ... testovanie bolo veľkým úspechom a zachránili sme tisíce životov. Elity opäť mlčali,“ prízvukuje premiér.

 

Prečítajte si tiež: Premiér má koronavírus!

 

Pod paľbou kritiky pre zatvorené školy a reštaurácie

Premiér bol tiež ostro kritizovaný za to, že odmietol plošné testovanie na dobrovoľnej báze, keďže sa tento experiment ukázal ako zbytočne drahý a neúčinný.

 

"Na Rakúsko ukazovali, že tam si ľudí vážia a dobrovoľné testovanie dajú a ja som bol opäť raz za blázna ... až Rakúšania po neúspešnom pokuse s dobrovoľným, presne tak isto ako Slovensko, povinné na január oznámili. Elity však opäť mlčali,“ zdôraznil Matovič.

 

img

 

V statuse sa dotkol aj vyvíjaného nátlaku, aby otvoril školy, bary či reštaurácie, čo premiér zmietol zo stola, pretože sa obával obrovského nárastu infikovaných, čo by v krajine spôsobilo katastrofu.

 

„Zbytočne som hovoril, že nám začnú čoskoro čísla opäť rásť a také niečo by spôsobilo na Slovensku katastrofu, bol som, ako inak, za blázna. Nakoniec sme nemohli otvoriť nič, ešte aj terasy zavrieť a katastrofu zažívame v priamom prenose. Elity opäť chybný úsudok nepriznali,“ objasňuje premiér.

 

Mohlo by vás zaujímať: Minister Marek Krajčí bol negatívne testovaný na koronavírus. Ľudí vyzval, aby si vytvorili "bublinu" na sviatky

 

Podpásovka v podobe nákupu miliónov kusov ag?

Ako dodáva, už začiatkom novembra presadil na Ústrednom krízovom štábe povinné plošné testovanie počas prvý troch decembrových víkendov a lockdown len pre tých, čo sa odmietnu testovať bol opäť za blázna.

 

„Elity radšej fanaticky drukovali kolegovi, ktorý sa nákup testov, potrebných na záchranu životov a ekonomiky, rozhodol odsabotovať ... a tak preto zomrú úplne zbytočne tisícky bezbranných starých a chorých ľudí, stratíme stovky miliónov eur, ľudia to pocítia na platoch, reštaurácie a posilky otvoríme o dva-tri mesiace neskôr, zdravotníkov doženieme do zúfalstva ... a elity si opäť veľkú chybu nepriznajú,“ skonštatoval Matovič.

 

 

„Nuž, žijeme dobu, keď tí, čo pravdu majú a na životoch im záleží, sú blázni ... a tí, pre ktorých život starca a chorého človeka nemá žiadnu cenu, hrdinovia. V takej dobe radšej bláznom zostanem. Buď bláznom, prosím, aj ty!,“ uzavrel predseda vlády.

 

Ako doplnil v predchádzajúcom statuse, jeho dve dcéry a manželka sa o neho vzorne starajú. Keďže sa aktuálne izoloval v jednej izbe, poctivo ho zásobujú jedlom.

 

Prečítajte si viac: Od dnes platí zákaz vychádzania, cestovať medzi okresmi je sa však povolené



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies