Radovan Sloboda: Štát by mohol vytvoriť 700-eurové voľnočasové poukazy

NETKY.SK • 28 Apríl 2020, 15:59 • 2 min
Radovan Sloboda: Štát by mohol vytvoriť 700-eurové voľnočasové poukazy

BRATISLAVA - Vláda by mohla vytvoriť voľnočasové poukazy pre deti a mládež až vo výške okolo 700 eur ročne. V pléne Národnej rady (NR) SR to povedal poslanec Radovan Sloboda (SaS) s tým, že sekundárnym efektom takejto podpory by bola prirodzená obnova výstavby športovej infraštruktúry.

slovakia

left justify in out

Skonštatoval, že súčasné príspevky na podporu voľného času detí a mládeže sú rozptýlené a keby sa dali dokopy, predstavovali by štátnu dávku 500 eur na dieťa ročne.

 

Rodičia by rozhodli

"Keby sme sa trošku posnažili, tento poukaz by sa vedel vytvoriť vo výške 700 až 750 eur na jedno dieťa," uviedol s tým, že by sa dali použiť nielen na šport, ale aj na ostatné voľnočasové aktivity.

 

Zdôraznil, že rodičia by rozhodli, kam financie pôjdu, a na základe prirodzeného dopytu po športoviskách by sa tak obnovila aj športová infraštruktúra a jej výstavba.

 

Poslanec Ján Blcháč (Smer-SD) uvítal plánované aktivity a športové poukazy. Skonštatoval, že by mohli odľahčiť pokladnice miest a obcí, ktoré značnými prostriedkami podporujú šport.

 

img

 

Vítajú to aj iné strany

"Ak by sa vám toto podarilo v týchto číslach, tak budeme za," skonštatoval Marek Kotleba (ĽSNS) s tým, že šport je tiež spôsobom prevencie voči patologickým javom a deti môže veľa naučiť.

 

Jozef Bubnár (OĽaNO) doplnil, že poukazy by mohli pomôcť aj v menej rozvinutých okresoch a tiež sociálne slabším rodinám. Víta, že takýto prvok je aj v programovom vyhlásení vlády.

 

Deti a mládež by podľa jeho slov vďaka takejto podpore mohli viesť aktívny zdravý život.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies