Minister vnútra Šutaj Eštok rokoval v Saudskej Arábii, prehĺbime spoluprácu aj v oblasti terorizmu

NETKY.SK • 7 Február 2024, 08:20 • 2 min
Minister vnútra Šutaj Eštok rokoval v Saudskej Arábii, prehĺbime spoluprácu aj v oblasti terorizmu

RIJÁD - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok uskutočnil v dňoch 3. až 5. februára 2024 pracovnú návštevu Saudskej Arábie, v rámci ktorej rokoval o medzirezortnej spolupráci a navštívil výstavu obrany a bezpečnosti World Defence Show.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra SR sa stretol so štátnym tajomníkom ministerstva vnútra Saudskej Arábie Nasserom Al-Dawoodom, hlavnou témou rokovania bolo zadeklarovanie vzájomnej  spolupráce a otvorenie novej kapitoly so Saudskou Arábiou v otázkach vnútornej bezpečnosti. Saudská Arábia je pre Slovensko a Európsku úniu dôležitým partnerom v oblasti Blízkeho a Stredného východu.

 

Minister vnútra SR predložil štátnemu tajomníkovi ministerstva vnútra Saudskej Arábie slovenský návrh memoranda o porozumení, ktorého účelom je prehĺbenie vzájomnej spolupráce s cieľom predchádzania, odhaľovania a potláčania trestnej činnosti, a to najmä v oblasti terorizmu, organizovaného zločinu, korupcie a obchodovania s ľuďmi, so zbraňami a drogami.  

Štátny tajomník ministerstva vnútra Saudskej Arábie potvrdil záujem o spoluprácu vo výmene skúseností a zdieľaní informácií.

 

Počas pracovnej návštevy sa minister vnútra SR stretol aj s nominovaným honorárnym konzulom Abdulrahmanom Saleh Al-Otaishanom. Zúčastnil sa tiež na otvorení výstavy World Defence Show. Výstava predstavila technologické inovácie v bezpečnostnom priemysle, ktoré môžu byť prínosom pri pomoci obyvateľom v rôznych krízových situáciách, ako napríklad použitie umelej inteligencie pri hasení požiarov a iných mimoriadnych udalostiach či riadení dopravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR, Foto: Tlačový odbor MV SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies