Legendárna kapela Elán má novú luxusnú knihu, do života ju uviedli v deň narodenín Joža Ráža!

NETKY.SK • 26 Október 2023, 11:00 • 2 min
Legendárna kapela Elán má novú luxusnú knihu, do života ju uviedli v deň narodenín Joža Ráža!

Exkluzívna publikácia, legendárni hudobníci a dokonca torta! Tak vyzeralo slávnostné uvedenie výpravnej knihy z dielne Luxusnej knižnice vydavateľstva Ikar o skupine Elán. V nádherných priestoroch Stĺpovej siene Slovenskej filharmónie zaspievali všetci hostia oslávencovi Jožovi Rážovi k narodeninám Veľa šťastia zdravia!

slovakia

left justify in out

Keď sa povie Elán, naskočí každému človeku, ktorý vyrastal v Československu v osemdesiatych, deväťdesiatych, ale aj v nultých rokoch obrovská emócia. Každý pozná Elán, každý vie naspamäť aspoň jednu pieseň. A väčšina z nás dokáže odspievať veľkú časť repertoáru. Elán vypredáva štadióny a veľké haly, je tým, čo sa nazýva legendou. Neexistuje nikto iný, kto by sa mu mohol vyrovnať. Či už repertoárom, rokmi na hudobnej scéne, oceneniami alebo slávou. A legendu si treba uctiť. Rebeli, ktorí ovplyvnili hudobnú scénu. Búrali mýty. Otvárali tabuizované témy. Ale predovšetkým zabávali a prinášali elán miliónom ľudí jedinečnou hudbou a nadčasovými textami svetovej kvality. Teraz si legendárnu kapelu môžu fanúšikovia vychutnať v jedinečnej a exkluzívnej knihe. V edícii Luxusná knižnica vydavateľstva IKAR vychádza výpravná, vyše 400-stranová publikácia o skupine Elán.

 

Je to akási „Biblia Elánu“, ktorá obsahuje jedinečné fotografie, materiály, informácie, ktoré inde nenájdete. V koži viazaná publikácia vychádza v náklade 333 kusov a je vložená v nádhernej darčekovej krabici. Obsahuje 555 fotografií od 22 fotografov. Spolu s DVD s koncertom z O2 Arény, knihou textov Borisa Filana a vstupenkami na koncert v roku 2024 je najkrajším darčekom pre skalného fanúšika Elánu,“ teší sa z knihy zakladateľka Ikaru a autorka projektu Luxusná knižnica Gabriela Belopotocká.

O textovú časť publikácie sa postarala novinárka Marcela Titzlová. Na grafickom spracovaní celej knihy sa podieľala dizajnérka Barbara Baloghová. Na knihe pracoval veľký tím ľudí vyše dva roky. V knihe sú použité texty piesní skupiny Elán od renomovaných textárov Borisa Filana, Ľuboša Zemana, Pavla Jursu, Juraja Soviara, Mira Juriku či Joža Urbana. Fotografie do knihy poskytlo vyše dvadsať fotografov.

Knihu uviedli do života hviezdy Jožo Ráž a Ján Baláž, dvorný textár skupiny Boris Filan a autor legendárneho loga – „Bubáka“ Alan Lesyk. Vydavateľstvo IKAR zastupoval generálny riaditeľ Marek Néma a zakladateľka Ikaru, ako aj autorka projektu Luxusná knižnica, Gabriela Belopotocká. Spoločne s nimi o vzniku tejto výpravnej knihy porozprávala autorka textov, česká novinárka Marcela Titzlová. Nechýbali ani ďalší členovia skupiny Elán, ktorí si symbolicky zaspomínali na nedávno zosnulého Vaša Patejdla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Ján Taufer
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies