Na budúci týždeň sa ochladí, očakáva sa aj sneženie

NETKY.SK • 23 Marec 2023, 15:30 • 2 min
Na budúci týždeň sa ochladí, očakáva sa aj sneženie

BRATISLAVA - Na budúci týždeň sa s príchodom ochladenia očakáva sneženie od stredných polôh, neskôr prechodne aj v nižších polohách. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia priblížili, že snehová pokrývka na Slovensku postupne ubúda. "V povodiach s prevahou nižších nadmorských výšok, najmä Bodrog, Bodva, Ipeľ sa už snehová pokrývka nenachádza, alebo sú jej zásoby minimálne." Dôvodom je v posledných dňoch pretrvávajúce teplé počasie. "Súvislá snehová pokrývka sa súčasne nachádza už len od stredných horských polôh, približne od nadmorskej výšky 1000 až 1100 metrov," doplnilo SHMÚ. Sneh aj tam je nerovnomerne rozložený a premiestnený najmä do dolín a žľabov, vplyvom veterného počasia v uplynulých týždňoch. "Nadobúda podobu tzv. firnu, staršieho zrnitého snehu, typického pre jarné obdobie," uviedlo SHMÚ. Upozornilo, že na niektorých tokoch v horských povodiach sa pre topiaci sa sneh pozoruje pozvoľný vzostup vodných hladín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona