Tretiu dávku vakcíny proti koronavírusu dostalo už 74-tisíc ľudí na Slovensku

NETKY.SK • 5 November 2021, 07:38 • 2 min
Tretiu dávku vakcíny proti koronavírusu dostalo už 74-tisíc ľudí na Slovensku

BRATISLAVA - Očkovanie treťou dávkou je dobrovoľné. Odporúča sa najmä seniorom a osobám s oslabou imunitou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 bolo k strede (3. novembra.) na Slovensku zaočkovaných 74 333 osôb. Vyplýva to z informácie, ktorú zverejnil na svojej stránke Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL).

 

Celkovo bolo na Slovensku podľa údajov Národného centra zdravotných informácií (NCZI), na ktoré sa štátny ústav odvoláva, zaočkovaných prvou dávkou vakcíny 2 513 527 osôb a druhou dávkou 2 310 101 osôb. Na Slovensku sa pri tretej dávke nateraz očkuje vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech, ktorou zaočkovali 69 822 osôb, a vakcínou Spikevax od spoločnosti Moderna, ktorou zaočkovali 4 511 osôb.

 

Rezort zdravotníctva sprístupnil možnosť registrácie na podanie tretej dávky vakcíny proti ochoreniu COVID-19 oficiálne v stredu 13. októbra podvečer. Očkovanie treťou dávkou je dobrovoľné, určené je pre pacientov s oslabenou imunitou.

 

Od 26. októbra sa spustila registrácia na tretiu dávku pre ľudí nad 55 rokov, ale aj pre pacientov s chronickým ochorením či osoby s rizikovou prácou. Nahlasovať sa na ňu môžu aj ľudia nad 18 rokov. Rezort však avizoval, že by chcel, aby tretiu dávku dostali ako prvé najviac ohrozené skupiny.

 

V prípade, ak pozvánku na tretiu dávku dostanú ľudia, ktorí majú pocit, že by na ňu nemali ísť, mali by sa obrátiť na svojich všeobecných lekárov.

 

Súvisici článok: Lockdown počas Vianoc? Lengvarský nič nevylučuje!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies