Minister J. Blanár prijal predsedu Zahraničného výboru NR SR M. Kéryho

NETKY.SK • 15 November 2023, 18:30 • 2 min
Minister J. Blanár prijal predsedu Zahraničného výboru NR SR M. Kéryho

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár dnes (15. novembra 2023) prijal predsedu Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky Mariána Kéryho.

slovakia

left justify in out

Rokovali spolu o Programovom vyhlásení vlády SR so zameraním na zahraničnú a európsku politiku. Osobitne sa najmä venovali členstvu SR v Európskej únii a NATO, rozvoju vzťahov vo Vyšehradskej štvorke a ekonomickej diplomacii.

 

„Medzi kľúčové priority zahraničnej politiky Slovenskej republiky patrí podpora a rozvíjanie slovenských podnikateľských subjektov na európskych a globálnych trhoch. Pre podporu týchto aktivít je dôležité rozvíjať ekonomickú diplomaciu s partnerskými krajinami a poskytovať slovenskému priemyslu priestor na to, aby im odprezentoval svoje produkčné možnosti,“ vyjadril sa Juraj Blanár.

 

„Slovenský priemysel je schopný produkovať výrobky svetovej kvality a je nutné podporiť slovenských podnikateľov v ich úsilí preraziť na nových trhoch,“ reagoval predseda Zahraničného výboru NR SR Kéry, ktorý vyzdvihol aj potrebu sa venovať kultúrnej diplomacii.

 

Minister zahraničných vecí a predseda zahraničného výboru sa zhodli na potrebe vzájomnej komunikácie, aby zahraničná politika Slovenskej republiky bola jasne čitateľná pre našich partnerov. Zároveň sa obaja zhodli na tom, že občania Slovenska potrebujú vedieť a poznať jasné stanoviská zvolených predstaviteľov, a to napríklad aj formou Programového vyhlásenia vlády SR na roky 2023-2027, ktoré je aktuálne prerokovávané v parlamente.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MZV SR, Foto: MZV SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies