Vianočné inšpirácie v Modre sú originálne

NETKY.SK • 8 December 2023, 11:12 • 2 min
Vianočné inšpirácie v Modre sú originálne

Cez víkend 9. a 10. decembra sa nádvorie kaštieľa v Modre premení na čarovnú zimnú krajinku s originálnymi vianočnými trhmi.

slovakia

left justify in out

Podujatie pod názvom Vianočné inšpirácie organizuje aj tento rok Malokarpatské osvetové stredisko v Modre. Nezabudnuteľnú vianočnú atmosféru pre malých aj veľkých budú dotvárať desiatky stánkov s pestrým sezónnym tovarom - originálnymi tradičnými výrobkami od lokálnych umelcov, remeselníkov, predajcov.

Nakúpiť budete môcť rôzne vianočné ručne vyrábané ozdoby, ale aj vyrobiť si na tunajších Tvorivých dielničkách originálne darčeky, alebo vlastné medovníčky. Samozrejme, nebude chýbať ochutnávka varených vín od výborných malokarpatských vinárov, ochutnať budete môcť aj medovinu, punč (aj detský), sviatočné koláče, tradičnú kapustnicu, ale aj ďalšie kulinárske špeciality. 

Nebudú chýbať produkty od včelárov, sklenárov, drotárov, keramické či patchworkové výrobky. Pre milovníkov výtvarného umenia bude otvorená výstava OZ Pezinský kreatív a výstava detskej tvorivosti z malokarpatských škôl s témou "Zimná krajina."

Pravú predvianočnú atmosféru vytvoria viacerí speváci a hudobné zoskupenia - ľudoví aj moderní interpreti. V sobotu vystúpi Ľudová hudba Petra Kuštára, Detský folklórny súbor Vienok Bratislava a pop-rockové zoskupenie Silent Trio. 

V nedeľu sa na nádvorí kaštieľa predstavia detské folklórne súbory Hájenka a Malá Jasénka, Samuel Tomeček a Samuel Kovács, na záver zaznejú koledy v podaní modranského detského folklórneho súboru Magdalénka. 

Podujatie sa začína v sobotu aj nedeľu od 10.00, jeho koniec sa predpokladá 10. decembra o 18.00.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies