V dôsledku neobvyklých lejakov a záplav zahynulo v SAE najmenej sedem ľudí

NETKY.SK • 30 Júl 2022, 09:00 • 2 min
V dôsledku neobvyklých lejakov a záplav zahynulo v SAE najmenej sedem ľudí

DUBAJ – Prinajmenšom sedem ľudí prišlo o život v dôsledku neobvyklých lejakov a následne aj prívalových povodní, ktoré zasiahli v uplynulých dvoch dňoch zvyčajne vyprahnuté Spojené arabské emiráty (SAE). Informovala o tom v piatok agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra SAE najskôr ohlásilo len šesť úmrtí osôb „z ázijských krajín“, čo je výraz, ktorým sa myslia prisťahovalci či cudzinci dochádzajúci za prácou. Následne však bilanciu aktualizovalo a uviedlo, že zomrel ešte jeden takýto prisťahovalec, uvádza AFP.

 

Teploty v SAE obvykle v júli vyskočia až na okolo 40 stupňov Celzia. Východné pobrežie tejto krajiny však ovplyvňuje aj Indický oceán a nad ním sa tvoriace monzúnové dažde. Prívalové dažde pritom na vyprahnutej zemi ľahko spôsobia záplavy.

 

Záchranári mali v posledných dvoch dňoch plné ruky práce. K množstvu výjazdov ich povolávali ľudia v zaplavených uliciach mesta Fudžajra a v ďalších oblastiach na východe tejto krajiny.

 

Možno vás zaujme: České Švajčiarsko hasia šiesty deň, pomôcť prídu aj švédske lietadlá



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies