Alkohol na cestách ovplyvnil aj začiatok školského roka. Vodičke namerali hodnoty nad 2,5 ‰

NETKY.SK • 5 September 2023, 16:30 • 2 min
Alkohol na cestách ovplyvnil aj začiatok školského roka. Vodičke namerali hodnoty  nad 2,5 ‰

Len štyri hodiny pred začiatkom školy to vyzeralo na tragédiu: 25-ročná mladá žena z Trnavy zničila auto a spôsobila nielen materiálnu škodu, ale aj ohrozenie života.

slovakia

left justify in out

V skorých ranných hodinách ju trnavskí policajti zadržali, keďže riadila opitá s hodnotou alkoholu vo výdychovom vzduchu až 2,63 promile.
Nehoda sa stala okolo 3:30 ráno na Ulici Jána Bottu v Trnave, keď mladá žena stratila kontrolu nad vozidlom VW Passat. Auto narazilo do ostrovčeka, začalo šmýkať a skončilo svoju jazdu v oceľovom zábradlí. Po nehode ju policajti podrobili niekoľkým dychovým skúškam, ktoré vždy potvrdili jej výrazné alkoholové opojenie.
Nehoda nielenže spôsobila škodu na vozidle a zábradlí vo výške približne 8000 eur, ale aj odobrala mladej žene osobnú slobodu. Policajti jej zadržali vodičský preukaz a eskortovali ju do policajnej cely. Po vytriezvení bude vypočutá a postavená pred súd, pričom jej hrozí až ročné väzenie za jazdu pod vplyvom alkoholu.
Táto nehoda sa stala v blízkosti školy, a preto nás to ešte viac upozorňuje na dôležitosť zodpovedného správania na cestách. Vodiči by si mali dávať pozor a nesedieť za volantom, ak pili alkohol alebo užili drogy. Podobné nehody by mohli mať fatálne následky, a preto je dôležité jazdiť vždy s rozumom a triezvou hlavou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
TS KR Policajného zboru Trnava/ Foto: KRPZ
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies