Miloš Zeman bol prepustený z nemocnice, hovoril s Ficom a pozdravil aj Pellegriniho. O čom bol rozhovor s premiérom?

NETKY.SK • 4 Apríl 2024, 18:00 • 2 min
Miloš Zeman bol prepustený z nemocnice, hovoril s Ficom a pozdravil aj  Pellegriniho.  O čom bol rozhovor s premiérom?

V stredu 3. apríla bol bývalý český prezident prepustený z nemocnice a prešiel na domácu starostlivosť. Lekári uvádzajú, že jeho zdravotný stav je dobrý a naberá na kondícii.

slovakia

left justify in out

Fico na úvod zaželal Zemanovi len to najlepšie. "Viem, že máš veľmi silný koreň a dúfam, že o niekoľko dní budeš opäť v tej kondícii, ako som ťa videl v Prahe," odkázal mu Fico.

"Ďakujem za prianie skorého uzdravenia a, samozrejme, ďakujem za prianie aj všetkým ľuďom na Slovensku, ktorí ma majú radi. A som rád, že ich je veľa," odpovedal Ficovi Zeman.

„Pre človeka, ktorého pred dňom prepustili z nemocnice by bolo smiešne, keby som predstieral, že som v úplnej forme. Ale som rád, že aspoň týmto spôsobom môžem pozdraviť svojho priateľa Roberta Fica a sprostredkovane aj Petra Pellegriniho, o ktorého osud sa v týchto dňoch rozhoduje,“ povedal Miloš Zeman.

Bývalý prezident Zeman mal v pláne navštíviť Slovensko v rámci osláv 79. výročia oslobodenia Bratislavy. "To len potvrdzuje, že máme rovnaký názor, aké dôležité boli výsledky druhej svetovej vojny pre mierové usporiadanie sveta a vôbec pre existenciu oboch krajín. Ja odmietam prekrúcanie dejín. Sú tu rôzne pokusy napríklad zmenšovať úlohu Červenej armády pri oslobodzovaní ešte terajšieho Československa," dodal Fico.

Zeman hovoril o Červenej armáde, ktorej 350-tisíc vojakov zahynulo pri oslobodzovaní Československa. Z toho dôvodu Zeman dokonca pred 10 rokmi navštívil aj Moskvu, aby sa im poďakoval. "Keď proti tomu vtedy protestoval americký veľvyslanec, tak som mu zakázal vstup na Pražský hrad (pozn. redakcie sídlo českého prezidenta)," potvrdil.

Fico spomenul aj meno významného spisovateľa Vladimíra Mináča, ktorý povedal, že "dejiny sa nedajú znásilniť a ak sa niekto o to pokúsi, tak sa to vypomstí".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Aktuality, TA3, Foto: Momentka zo záznamu (YouTube / Televízia TA3)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies