Eduard Heger: Sloboda neotvára dvere pre násilie a agresiu, ale pre zodpovednosť

NETKY.SK • 17 November 2021, 13:51 • 2 min
Eduard Heger: Sloboda neotvára dvere pre násilie a agresiu, ale pre zodpovednosť

Premiér Eduard Heger sa dnes pri príležitosti 17. novembra vyjadril, že ak chceme, aby sloboda a demokracia žili na Slovensku pevne, potrebujeme investovať do vzdelania, ktoré vychováva k pokore, úcte, láske i odvahe.

slovakia

left justify in out

Eduard Heger položil veniec pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu k pamätníku Brána slobody v bratislavskom Devíne. "Kapitola násilia sa uzavrela, aj tento pamätník hovorí o stovkách obetí, ktoré zahynuli v diktatúre. Otvorila sa nová kapitola a ľudia, ktorí nám vymohli demokraciu a slobodu, ich uvádzali do života. Priniesť slobodu, rozvinúť ju a zakoreniť v mysliach ľudí nie je po 32 rokoch vôbec jednoduché. Sloboda je spojená so zodpovednosťou," pripomenul premiér.

 

img

 

Za slobodu a demokraciu vďačíme podľa Hegera ľuďom, ktorí boli odvážni, cieľavedomí a enormne nasadení. "Vďaka patrí aj občanom, ktorí im vyjadrovali silnú podporu," uzavrel.

 

"Dnešok nie je síce okrúhlym výročím Nežnej revolúcie, ale spadá do zložitého obdobia, kedy našu spoločnosť skúša pandémia, zápas o spravodlivosť, očistu verejného života od korupcie, právny štát a aj kľúčové reformy. Tak ako ľudia na námestiach 17. novembra 1989 našli zhodu v tom, že chcú slobodu a demokraciu, tak aj my dnes čelíme výzve nájsť ju v mnohých kľúčových otázkach o budúcnosti Slovenska."

 

img

 

Nežná revolúcia je podľa neho jednou z najväčších politicko-spoločenských "reforiem" 20. storočia. "Nech je nám preto inšpiráciou pre zmeny, ktoré spravia zo Slovenska modernú, zdravú, spravodlivú a úspešnú krajinu. Ďakujem lídrom Nežnej revolúcie i občanom, ktorí im vyjadrovali podporu. Bez vašej odvahy by nebolo možné zvrhnúť komunizmus. Aj z úcty k vám musíme vytrvať v zápase za lepšie Slovensko," dodal.
 

Možno vás zaujme: Strana SaS pripomína, že sloboda a demokracia nie sú ani v súčasnosti samozrejmosťou




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies