Nový svetový rekord! 13 ročný hráč "dohral" legendárnu hru Tetris

NETKY.SK • 4 Január 2024, 21:25 • 2 min
Nový svetový rekord! 13 ročný hráč "dohral" legendárnu hru Tetris

Legendárna a azda jedna z najznámejších videohier Tetris, vydaná v roku 1985, sa dočkala neuveriteľného množstva verzií. Táto pomerne návyková klasika z Ruska, ktorá je jednoduchá na naučenie, ale zároveň náročná, nie je práve navrhnutá tak, aby mala tradičný koncový bod, kedy "hra končí" a hráč je odmenený. Teraz sa však zdá, že sa niekomu niečo podobné podarilo dosiahnuť.

slovakia

left justify in out

Ako ukazuje nižšie uvedené video na YouTube, trinásťročný Willis Gibson, známy aj ako YouTuber Blue Scuti, úspešne dosiahol 157. úroveň Tetrisu (ktorú hra nesprávne označuje ako 18.), a v tej chvíli to softvér vzdal, pretože hoci sa technicky dá hrať donekonečna, návrh pravdepodobne nepočítal s tým, že by niekto túto úroveň ľahko dosiahol. A týmto úspechom Willis dosť možno stanovil nový svetový rekord, pretože je takmer isté, že tak ďaleko sa v hre ešte nikto nedostal.

 

Existujú pokusy ísť ešte ďalej s pomocou umelej inteligencie, ale úspech mladého profesionála v Tetrise je medzi skutočnými hráčmi jedinečný. Dá sa predpokladať, že to pocítil aj on sám, pretože bol prekvapený, keď dosiahol "koncový bod", po ktorom už necítil prsty. Napriek svojmu nízkemu veku je Willis skúsený hráč Tetrisu, presnejšie povedané jeden z najlepších hráčov v Spojených štátoch, čo nie je také prekvapujúce, keď uvážime, že trávia približne 20 hodín týždenne skladaním obrazcov na konzole RetroN a CRT televízori, ktoré mu kúpila jeho matka.

 

Odborník na Tetris Vince Clemente povedal denníku The New York Times, že Willisov úspech bol predtým považovaný za nemožný, takže je na mieste sa pýtať, akého ďalšieho míľnika on alebo ktokoľvek iný v tejto viac ako 30 rokov starej videohre dosiahne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN, Sector, Wikipedia, Foto: Sector
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies