Matovič sa poďakoval občanom, ktorí sa zúčastnili skríningového testovania. Tvrdí, že sa podarí identifikovať až 30 tisíc infekčných ľudí

NETKY.SK • 25 Január 2021, 08:41 • 2 min
Matovič sa poďakoval občanom, ktorí sa zúčastnili skríningového testovania. Tvrdí, že sa podarí identifikovať až 30 tisíc infekčných ľudí

BRATISLAVA – Predseda vlády Igor Matovič sa v príhovore z úradu vlády prihovoril občanom. Zároveň sa poďakoval všetkým, ktorým sa skríningového testovania “Spoločná zodpovednosť“, aby ochránili nie len svoje zdravie, ale aj zdravie ostatných.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Premiér Igor Matovič očakáva, že do utorka (26. januára), kedy končí ohlásené skríningové testovanie, sa príde dať pretestovať 2,7 milióna ľudí a podarí sa identifikovať približne 30 tisíc ľudí s najväčšou vírusovou náložou.

 

Ako informoval premiér na tlačovej besede v nedeľu doobeda, skríningového testovania sa do nedele rána zúčastnilo už 1,8 milióna Slovákov, pričom pozitivita dosiahla 0,77 percenta. 

 

„Ďakujem vám, ktorí ste sa prišli otestovať či už z dôvodu, že chránite svoje zdravie, zdravie svojich blízkych alebo úplne neznámych ľudí. Lebo ste jednoducho zodpovední. Ďakujem tým, ktorí pomohli zorganizovať tento úžasný spoločný projekt,“ povedal premiér vo videu.

 

Zároveň vyzval občanov s pozitívnym výsledkom, aby sa po príchode domov izolovali od ostatných rodinných príslušníkov a nebrali toto ochorenie na ľahkú váhu. 

 

 

Matovič dodal, že pozná množstvo ľudí, ktorí nakazili svoje rodiny, čo nie je správne. Sám si prežil 10-dňovú karanténu, kedy ho jeho “baby“ nechali zatvoreného v jednej izbe.

 

Prečítajte si tiež: Ako je to s ohniskami po celoplošnom testovanÍ? ZMOS žiada odborníkov o vysvetlenie

 

„Ono sa to dá. Tým som ochránil ich a oni ochránili seba. Takže to nevzdávajte a chráňte svojich blízkych v rámci svojej domácnosti,“ vyzval verejnosť Matovič.

 

img

 

Ľudí, ktorí mali negatívny výsledok testu požiadal, aby sa naďalej správali zodpovedne, pretože nikdy nevedia, kde sa môžu v priebehu iba niekoľkých hodín nakaziť.

 

V závere videa sa premiér ešte raz poďakoval všetkým občanom za súčinnosť na tomto náročnom projekte a verejnosti odkázal, že „dobre bude“.

 

Mohlo by vás zaujímať: Skríningového testovania sa zúčastnilo viac ako 1,8 milióna ľudí. Pozitivita je na úrovni 0,77%



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies