McLaren v Melboune na trati neuvidíme

NETKY.SK • 12 Marec 2020, 15:29 • 2 min
McLaren v Melboune na trati neuvidíme

MELBOURNE - Veľkej ceny Austrálie sa už s určitosťou nezúčastnia všetky stajne F1. McLaren stiahol svoj tím z pretekov v Melbourne po tom, ako jeden z jeho členov mal pozitívny test na koronavírus.

slovakia

left justify in out

Situácia v paddocku

Nevie sa, s kým všetkým mohol prísť do kontaktu. Stajne pred sezónou testovali svojich jazdcov a nové monoposty na okruhu Catalunya v Španielsku, no podľa mediálnych informácií tam bolo ešte všetko po zdravotnom stave v poriadku. V Austrálii sa však má pretekať už tento víkend, no vzhľadom na hrozbu šíriaceho sa koronavírusu, organizátori zrejme celé podujatie zrušia.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa McLaren Team Fan (@mclaren.team),

 

Vyjadrenie McLarenu

Infikovaný člen britskej stajne putoval do karantény, McLaren sa nezúčastní na úvodných pretekoch novej sezóny v Melbourne "z preventívnych dôvodov". "Po tom, čo sa u neho začali prejavovať symptómy, sa sám zavrel do izolácie. Teraz sa ho ujmú miestni lekári. Cítime povinnosť sa stiahnuť z víkendových pretekov, máme zodpovednosť pred zamestnancami McLarenu i širokou rodinou F1," uviedol tím vo svojom stanovisku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa McLaren Team Fan (@mclaren.team),

 

Program VC Austrálie

Zástupcovia britskej stajne informovali Medzinárodnú automobilovú federáciu (FIA) o odstúpení z VC Austrálie deň predtým, ako sú v Albert Parku naplánované prvé tréningy. V sobotu sa má uskutočniť kvalifikácia a v nedeľu od 6.10 SEČ hlavné preteky.

 

 

Hamilton je sklamaný

Pilot Mercedesu a úradujúci majster sveta Lewis Hamilton v dnešných hodinách skritizoval vedenie F1 za to, že v súčasnej situácii, keď po celom svete rušia športové podujatia, stále plánuje konanie VC Austrálie. "Som veľmi, veľmi prekvapený, že tu sme. Je super, že môžeme mať preteky, ale je to šokujúce, že tu všetci sedíme v tejto miestnosti," povedal počas tlačovej konferencie.

 

img

 

"Celý svet reaguje na túto situáciu, prerušili NBA, ale F1 stále pokračuje. Je tu množstvo fanúšikov, viacero starších ľudí, je to znepokojujúce pre všetkých naokolo a aj pre mňa."

 

 

Situácia okolo koronavírusu

V Austrálii dosiaľ potvrdili vyše 130 prípadov nákazy koronavírusom, ktorý si tam zároveň už vyžiadal tri ľudské životy. Počet smrteľných obetí nového koronavírusu SARS-CoV-2 sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo vo štvrtok na obed zvýšil na 4717, v 125 krajinách sveta ho diagnostikovali u 127 749 osôb.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies