Bude mať pandémia na svedomí ďalšiu futbalovú obeť? Tradičný klub stojí pred krachom!

NETKY.SK • 23 Apríl 2021, 14:14 • 2 min
Bude mať pandémia na svedomí ďalšiu futbalovú obeť? Tradičný klub stojí pred krachom!

Koronavírus, ktorý je tu s nami už viac ako rok, ovplyvnil azda každú sféru života. Výnimkou nie je ani futbal, ktorý kvôli uzavretým štadiónom a nulovým príjmom zo vstupeniek hlási miliardové straty.

slovakia

left justify in out

S finančnými problémami bojujú aj známe kluby, ktoré sa pred pár dňami rozhodli založiť elitnú superligu. Projekt sa však nestretol s pochopením verejnosti a po masívnej kritike fanúšikov a odborníkov sa súťaž odkladá na neurčito. Na megalomanské prestupy hráčov tak môžeme v najbližšom období zabudnúť a niektoré kluby budú šťastné, ak vôbec dokážu prežiť. Napríklad Girondins Bordeaux.

 

 

Americká spoločnosť King Street prevzala klub v roku 2019 a investovala do neho 46 miliónov eur. Teraz sa však rozhodla tok peňazí zastaviť a prezident tak umiestnil klub pod ochranu obchodného súdu. Bordeaux do veľkej miery zasiahlo predčasné ukončenie sezóny 2019 – 2020.

 

Tento krok Francúzskej futbalovej federácie bol vo futbalových kruhoch kritizovaný, pretože kluby kvôli nemu prišli o peniaze, väčšina ostatných súťaží v Európe sa neskôr dohrala. Pre porovnanie, pandémiou omnoho viac zasiahnuté Taliansko svoju súťaž dokončilo o niekoľko mesiacov neskôr.

 

 

Ďalšou ranou bol bankrot mediálnej spoločnosti Mediapro, ktorá mala zakúpené vysielacie práva na francúzsku ligu na obdobie 2020-2024, kvôli finančným problémom však klubom nedokázala vyplatiť sľúbené čiastky.

 

„Zatiaľ čo Bordeaux je krízou veľmi dotknuté, spoločnosť King Street sa rozhodla, že po investícii 46 miliónov eur si ďalej neželá podporovať klub a financovať jeho aktivity. V dohľadnej dobe sa do funkcie zástupcu vymenuje osoba, ktorá pomôže Bordeaux nájsť vhodné riešenie situácie,“ stojí v oficiálnom vyhlásení.

 

 

Šesťnásobný majster Francúzska sa z majstrovského titulu naposledy tešil v roku 2009. Momentálne sa v tabuľke nachádza na 16. priečke, len 5 bodov nad zostupovým pásmom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies