Amazon ohlásil druhé kolo prepúšťania

NETKY.SK • 21 Marec 2023, 13:30 • 2 min
Amazon ohlásil druhé kolo prepúšťania

SEATTLE - Vlna rušenia pracovných miest v americkom technologickom sektore pokračuje. Amazon je ďalším veľkým koncernom, ktorý ohlásil druhé kolo prepúšťania.

slovakia

left justify in out

Šéf Amazonu Andy Jassy svojim zamestnancom prostredníctvom mailu oznámil, že koncern prepustí ďalších 9000 ľudí. Najväčší svetový online predajca už na začiatku roka zrušil 18.000 z viac než 1,5 milióna pracovných miest. Druhé kolo prepúšťania sa dotkne cloudovej divízie AWS, reklamy aj platformy pre živé streamovanie Twitch. Pred niekoľkými dňami ďalšie kolo prepúšťania ohlásila aj Meta, ktorá je materským koncernom Facebooku.

 

"Bolo to ťažké rozhodnutie, ale myslíme si, že z dlhodobého hľadiska bude pre spoločnosť najlepšie," napísal Jassy v e-maile zverejnenom na blogu Amazonu. Šéf koncernu odôvodnil znižovanie počtu pracovných miest "neistou ekonomickou situáciou". Už niekoľko mesiacov doliehajú na americké spoločnosti - najmä v technologickom odvetví - obavy z inflácie a recesie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies