Matěj Peňáz zabojuje o zmluvu v UFC

NETKY.SK • 19 Apríl 2022, 17:02 • 2 min
Matěj Peňáz zabojuje o zmluvu v UFC

Českí a slovenskí MMA zápasníci v poslednom čase dostávajú čoraz väčší priestor aj v zahraničí. Pripojiť sa k nim už tento rok môže Matěj Peňáz, ktorý dostane šancu v programe Dana White’s Contender Series a má šancu vyslúžiť si pozvánku do prestížnej UFC.

slovakia

left justify in out

Projekt predstavuje obrovskú šancu pre bojovníkov z celého sveta, ktorí majú možnosť zaujať prezidenta najznámejšej MMA organizácie na svete. 8-10 turnajov s piatimi zápasmi na karte sľubuje napínavé zápasy, pretože hlavným kritériom pre zisk zmluvy je víťazstvo a atraktívny výkon. V minulosti sa stalo, že výhra bojovníkovi prácu snov nezabezpečila. Dana White a jeho matchmakeri totiž kladú veľký dôraz na ukončenia, čo by Peňázovi mohlo vyhovovať.

 

 

„Money“ totiž hneď päť zo šiestich MMA zápasov ovládol po ukončení pred limitom a prvé štyri vyhral po KO v prvých kolách. Kedy však nastane jeho veľká chvíľa? „Malo by to byť 30. augusta. Prišla mi ponuka na súpera, ale ešte to nie je oficiálne potvrdené a zverejnené. Má podobné skóre ako ja, je to podobný typ,“ vyjadril sa pre server iSport.cz.

 

 

S najväčšou pravdepodobnosťou tak pôjde o vynikajúceho postojára, ktorý ešte v klietke nespoznal horkosť porážky. Peňáz sa chce pochopiteľne na veľký zápas pripraviť čo najlepšie. „Teraz budem ešte trénovať vo Švédsku, ale dlhší čas strávim aj v Česku. Prípravu viac prestriedam, aby som bol viac v kontakte s Andrém Reindersom, Tomášom Hronom a Honzom Stachom. Chceli by sme sa viac pozrieť na taktiku do zápasu. Hrubšia príprava bude teraz vo Švédsku, potom budem v Česku a následne sa asi vrátim do Švédska,“ uzavrel.

 

 

Program Dana White’s Contender Series sa stal zlatou vstupenkou aj pre slovenského bojovníka Martina Budaya, ktorý v októbri 2021 ukončil svojho súpera už v 1. kole a v noci zo soboty na nedeľu absolvoval víťaznú premiéru medzi elitou zmiešaných bojových umení vďaka triumfu nad Chrisom Barnettom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies