V Boha uveril, keď zabil štyroch ľudí a ju držal ako rukojemníčku

NETKY.SK • 2 Marec 2020, 07:14 • 2 min
V Boha uveril, keď zabil štyroch ľudí a ju držal ako rukojemníčku

Ťažko povedať, kto bol viac stratený. Či ona, ktorá hľadala zmysel a ktorá sa pokúšala vyhrabať z bahna alebo on. Štvornásobná vražda, zajatie rukojemníčky a aura zločinca, ktorá sa okolo neho priam plazila, ho predurčovala na to, aby sa už nikdy viac nenašiel.

slovakia

left justify in out

Napokon sa ale stalo niečo, čo nikto nepredvídal. Väčšina predpokladala, že sa to skončí ďalšou popravou zo sveta a že už nie je ani len myšlienka na nejaký šťastný koniec.


Do svedomia sa predrala jedna výčitka, potom druhá a dráma si vyzliekla čiernu a pozdravila sa s nádejou.

 

img

 

Vdova
Ashley Smith sa do príbehu zapojila v roku 2005, v tom období bola dvadsaťšesťročná vdova a skúsila všeličo. Do problémov ju zaťahovala predovšetkým závislosť, pre túžbu po droge si nevedela usporiadať dušu. Jej päťročná dcéra bola v opatere tety, pretože Ashley sa až priveľmi starala o čo najväčšiu beznádej.


Chcela to inak, uvedomovala si, že takto by to byť nemalo a že čím dlhšie zotrvá v závislosti, tým náročnejšie bude pohľadať normálnosť. Po niekoľkých rokoch navštívila kostol, Boh bol jej jedinou záchranou.

 

Kniha
V nedeľu, počas ktorej sa zúčastnila bohoslužby, pastor oznámil, že v nadchádzajúcich mesiacoch sa bude venovať štúdiu knihy Život s jasným cieľom. Napísal ju iný kazateľ, Rick Warren a hovorilo sa, že titul mení aj to, čo sa zdá byť nemenné.
Ashley sa chopila príležitosti a ponúknutý výtlačok, za ktorý ani nemusela zaplatiť, si vzala a naozaj ho aj začala čítať.


Kapitola za kapitolou jej našepkávali, že to nie je náhoda, veď sa nedávno dopytovala na dôvod, prečo ju Boh dal na zem a autor jej na to zodpovedal.

 

img

 

Sedem hodín
Brian Nichols nemal za sebou nič, čo by sa dalo označiť ako dobré. Ukončil štyri životy a bol na úteku. Nezastavil ho ani šerif, ani nijaký iný príslušník spravodlivosti. A Ashley Smith sa mu priplietla do plánu, čím si zaslúžila úlohu rukojemníčky.


Sedem hodín - toľko trvalo, kým ju väznil, toľko trvalo, kým sa zhovárali.

 

Predčítačka
Ashley aj naivne uvažovala o úteku, ale potom si triezvo priznala, že by to nemalo význam. Auto vlastnila, ale nebol to spoľahlivý dopravný prostriedok. A navyše tu bola tá neistota. Chuť na drogu ešte nevyprchala.


A tak si od Briana pýtala dovolenie, či si smie čítať. Kniha ju verne sprevádzala všade, hltala riadky, zaznamenávala si do pamäte povzbudenie a presvedčenie, že aj niekto ako ona, je Bohom vytvorené jedinečné dielo. Brian námietky nemal, stanovil jedinú podmienku. Musí čítať nahlas.


A potom nastalo čosi neuveriteľné, za čo sa smie vďačiť iba Bohu. Brian bol natoľko zasiahnutý správou o všemohúcom, že viac nevydržal. Ashley bola prepustená a on sám sa vzdal polícii. Ona bola stratená, ale našla odvahu vo viere, zamkla závislosť a priblížila sa k tomu, ktorý ju neopustil. A on? Boh mu podal ruku, lebo pokiaľ ucítil vinu, porozumel, že vnútorná špina sa dá očistiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies