Mária Kolíková sa dnes stretne s ministrami spravodlivosti Európskej únie

NETKY.SK • 7 Jún 2021, 11:30 • 2 min
Mária Kolíková sa dnes stretne s ministrami spravodlivosti Európskej únie

BRATISLAVA - Ministri spravodlivosti krajín Európskej únie budú dnes diskutovať o boji proti nezákonnému obsahu na internete či o zriadení Európskej prokuratúry a o justičnej spolupráci v trestných veciach.

slovakia

left justify in out

Na rokovaní Rady pre spravodlivosť a vnútorné veci v Luxemburgu sa zúčastní aj slovenská ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

 

img

Pred radou ministrov sa Kolíková neformálne stretla v rámci Vyšehradskej štvorky (V4) s ministerkou sp ravodlivosti z Maďarska a štátnymi tajomníkmi Poľska a Českej republiky.

 

Prečítajte si: Kolíková sa nevzdáva, chce opäť predložiť nový návrh súdnej mapy

 

„Rozprávali sme sa o niektorých témach, ktoré sú témou európskej rady. Osobitne sme rozoberali otázku takzvaného uchovávania údajov v súvislosti s trestnými konaniami, ale tiež otázku právneho štátu,“ uviedla pred rokovaním rady pre spravodlivosť ministerka Kolíková.

Šéfka ministerstva spravodlivosti sa dnes stretne aj s ministrom spravodlivosti Francúzska Éricom Dupond-Morettim, s Hlavnou európskou prokurátorkou Laurou Kövesi a európskym komisárom Didierom Reyndersom. „Chceme na Slovensku realizovať významné reformy v oblasti justície. Je okolo toho veľa debát, keďže reformy v súvislosti s justíciou v Maďarsku sú spochybnené, či boli v súlade s princípmi právneho štátu. Ja sa snažím veľmi intenzívne o tom komunikovať s komisárom Reyndersom a vysvetľovať, čo to vlastne robíme a prečo som presvedčená, že to je naozaj v súlade s demokraciou,“ dodala.

 

Mohlo by vás zaujímať: Mária Kolíková: Bola by som veľmi rada, keby Veronika Remišová bola súčasťou strany

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies