Tragédia v Indii! Blesk pravdepodobne zabil stádo 18 slonov, vrátane mláďat

NETKY.SK • 14 Máj 2021, 14:52 • 2 min
Tragédia v Indii! Blesk pravdepodobne zabil stádo 18 slonov, vrátane mláďat

GUVÁHÁTÍ - Stádo 18 slonov ázijských v odľahlej oblasti na severovýchode Indie pravdepodobne zabil blesk.

slovakia

left justify in out

V piatok o tom informovala tamojšia správa lesov. Slony, vrátane piatich mláďat, našli mŕtve počas dažďov v chránenej oblasti Kondali. Keď sa lesní strážcovia vo štvrtok dostali na miesto, našli 14 mŕtvych slonov na kopci a ďalšie štyri pod ním.

 


Podľa dostupných informácií veterinárov mal slony zabiť blesk, no presnú príčinu smrti stanoví až pitva, na ktorých pracujú.

Rezervácia sa nachádza v okrese Nagaon, v štáte Ásam, asi 150 kilometrov východne od hlavného mesta Guváhátí. V Ásame podľa odhadov žije okolo šesťtisíc divých slonov ázijských.

 

 

Ochranár Saumjadíp Datta, ktorý je členom enviromentálnych aktivistov s názvom Nature's Beckon však tvrdí, že táto verzia je vzhľadom na zábery z miesta, kde uhynuté zvieratá našli, nepravdepodobná

 

„Príčinou ich smrti mohla byť otrava. Musíme počkať na pitevnú správu, ktorá by mala byť onedlho hotová," povedal Datta.

 

V Indii žije približne 30 000 slonov, čo predstavuje zhruba 60 percent z celkovej populácie slonov ázijských. Podľa agentúry AFP, za posledné roky pribúdajú prípady, keď slon usmrtil človeka - alebo naopak. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies