ŠTS odsúdil expolicajta Mariána K. na 11-ročné väzenie

NETKY.SK • 24 Máj 2022, 13:43 • 2 min
ŠTS odsúdil expolicajta Mariána K. na 11-ročné väzenie

BANSKÁ BYSTRICA – Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, odsúdil bývalého policajného vyšetrovateľa Mariána K. za zločin prijímania úplatku a obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v spolupáchateľstve na trest odňatia slobody vo výmere 11 rokov.

slovakia

left justify in out

Obžalovaný na vyhlásenie rozsudku neprišiel, ani jeho obhajcovia. V závere procesu expolicajt žiadal, aby ho súd oslobodil spod obžaloby, lebo sa cíti nevinný. Hoci sa v čase, keď bol vo väzbe, čiastočne k skutkom priznal, počas hlavného pojednávania tvrdil, že to bolo pod nátlakom a išlo o vynútené priznanie.

 

img

Marián K. bol odsúdený za prijatie úplatku vo výške 25 000 eur od podnikateľa Norberta B. prostredníctvom bývalého riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda S. za to, že pomôže príbuznému exministra Petra Žigu. V druhom skutku sa mu kládlo za vinu, že prijal úplatok vo výške 200 000 eur od bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. Zadržali ho v rámci policajnej akcie Judáš a počas nej i ďalších vysokopostavených policajných funkcionárov. Bol obvinený aj v rámci policajnej akcie Očistec.

 

img

Prokurátor si ponechal lehotu na odvolanie. Neprítomný obžalovaný a jeho obhajcovia majú na vyjadrenie 15 dní od doručenia rozsudku. „Nebolo úplne vyhovené môjmu návrhu, zvážim ešte možné odvolanie,“ reagoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Neprítomnosť obžalovaného a obhajcov na vynesení rozsudku nechcel komentovať. Podľa neho obžalovaný Marián K. na pojednávania poctivo chodil, nemá pocit, že by sa im vyhýbal. Dôvody väzby pominuli a myslí si, že podobné rozhodnutie tak ako on, očakával aj obžalovaný. Mariána K. v procese usvedčovali viacerí svedkovia. Neprávoplatne odsúdený Marián K. od začiatku procesu tvrdí, že je nevinný.

 

Možno vás zaujme: NS SR odsúdil bývalého špeciálneho prokurátora D. Kováčika



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona