Maradona dostal pokutu, vraj porušil etický kódex

NETKY.SK • 9 Apríl 2019, 13:48 • 2 min
Maradona dostal pokutu, vraj porušil etický kódex

SINALOA - Majster sveta z roku 1986 svojím odkazom vraj porušil etický kódex. Argentínska futbalová legenda Diego Maradona dostala pokutu pre porušenie politickej neutrality. Tréner druholigového mexického tímu Dorados Sinaloa venoval aprílové víťazstvo nad mužstvom Tampico Madero (3:2) prezidentovi Venezuely Nicolasovi Madurovi.

slovakia

left justify in out

Ako referuje Mexická futbalová federácia, majster sveta z roku 1986 svojím odkazom porušil etický kódex, v ktorom je stanovené pravidlo o politickej neutralite. Spomenutý triumf venoval Maradona zároveň aj všetkým obyvateľom Venezuely, ktorých dlhodobo trápi humanitárna a ekonomická kríza. Výška pokuty, ktorú za porušenie pravidiel obdržala juhoamerická futbalová legenda, nie je známa.

 



Dnes už 58-ročný Argentínčan je známy tým, že sa často "mieša" do politiky. V minulosti bol veľkým obdivovateľom niekdajšieho prezidenta Venezuely Huga Cháveza či bývalého vodcu Kuby Fidela Castra. Známy je aj svojou kritikou na adresu amerického prezidenta Donalda Trumpa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies