Český prezident Zeman sa nechá zaočkovať proti koronavírusu

NETKY.SK • 10 Január 2021, 12:43 • 2 min
Český prezident Zeman sa nechá zaočkovať proti koronavírusu

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman sa nechá zaočkovať proti koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to v rozhovore pre český Blesk. "Očkovanie vždy uspelo, nie je dôvod očakávať, že teraz neuspeje. Nechám si to vpichnúť asi o týždeň," povedal politik, ktorý má podľa vlastných slov od detstva averziu voči ihlám.

 

Vakcinácia pomôže spoločnosti sa vrátiť do bežného života
Zároveň vyzval ľudí, aby boli trpezliví a počkali, kým verejnosť podstúpi vakcináciu a potom sa vrátia k normálnemu životu.

 

"Keby sme nemali vakcínu, bolo by odporné zvyknúť si na obmedzenia. Prosím všetkých, vydržte, na konci je svetlo," uviedol prezident. "Ľudia sú už otrávení, unavení a odmietajú tvrdé reštriktívne opatrenia," pripustil.

 

K vakcinácii vyzval aj odporcov očkovania
K očkovaniu vyzval aj bývalého prezidenta Václava Klausa, ktorý je odporcom vakcín. "Daj sa zaočkovať, Václav, inak riskuješ, že ťa COVID dobehne," odkázal mu.

 

Prečítajte si tiež: V Česku sa začalo s očkovaním, ako prvý dostal vakcínu premiér Andrej Babiš

Zeman vo svojom vianočnom posolstve vyhlásil, že si praje, aby sa všetci ľudia nechali zaočkovať. Vakcínu už prijalo 19 918 ľudí. Ako prvý sa nechal zaočkovať premiér Andrej Babiš.

 

Epidemiologická situácia v krajine je stále vážna
V sobotu laboratóriá odhalili 8406 nových prípadov nákazy, pričom vykonali 20 894 PCR testov. Momentálne je v nemocniciach 6741 pacientov s ochorením COVID-19, z toho je 1072 vo vážnom stave.

 

Podľa údajov Ministerstva zdravotníctva je v krajine voľných 783 z celkových 3820 lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Nemocničných postelí s kyslíkom majú dovedna 21 401, pričom voľných je 6160.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies