Manželovi klamala a zobrala 2-ročného syna do Islamského štátu! Trest ju neminie

NETKY.SK • 8 Marec 2021, 21:24 • 2 min
Manželovi klamala a zobrala 2-ročného syna do Islamského štátu! Trest ju neminie

ŠTOKHOLM - Súd v juhošvédskom meste Lund v pondelok vymeral 3-ročný trest odňatia slobody žene, ktorá v roku 2014 odviedla 2-ročného syna do oblasti v Sýrii pod kontrolou Islamského štátu. Žena žijúca v meste Landskrona údajne povedala otcovi dieťaťa, že s chlapčekom išli iba na dovolenku do Turecka.

slovakia

left justify in out

"Mala v úmysle presťahovať sa so svojím synom do Sýrie a usadiť sa tam natrvalo, pričom svojvoľne odobrala syna od jeho otca," uvádza sa v súdnom vyhlásení.

 

img


Vyšetrovatelia neuviedli štátnu príslušnosť odsúdenej. Tá sa bránila, že chcela ísť do Sýrie iba na niekoľko dní, aby sa presvedčila, aké to tam je.

 

Život odsúdenej 
Keď v roku 2017 začal Islamský štát upadať, utiekla zo sýrskej Rakky a zajali ju kurdské jednotky. Podarilo sa jej však utiecť do Turecka, kde ju neskôr zatkli spolu s jej synom a ďalšími dvomi deťmi, ktoré medzičasom porodila bojovníkovi Islamského štátu pochádzajúcemu z Tuniska.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies