Boris Kollár a Mária Kolíková sa konečne dohodli!

NETKY.SK • 26 Máj 2021, 11:33 • 2 min
Boris Kollár a Mária Kolíková sa konečne dohodli!

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Boris Kollár sa dohodol s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou na úprave kolúznej väzby.

slovakia

left justify in out

Návrh bude vládny a predloží ho šéfka rezortu spravodlivosti. Kollár dodal, že rokovania neboli jednoduché a diskutovali aj s právnikmi a odborníkmi.

 

Súvisiaci článok: Kolíková predložila koaličným partnerom svoju predstavu o kolúznej väzbe. Budú s ňou súhlasiť Sme rodina?

Kollárovi sa podľa jeho slov nepodarilo dosiahnuť všetko„Ale rešpektujem pani ministerku, že tiež potrebovala udržať niektoré procesy v chode, aby neboli narušené," dodal. Povedal, že tento spor je zažehnaný. Zdôraznil, že keď dnes prejde návrh na vláde, hnutie Sme rodina stiahne svoju novelu Trestného poriadku z parlamentu.

 

Prečítajte si tiež: Boris Kollár a Mária Kolíková sa zrejme konečne dohodnú


Podľa Kolíkovej obaja spravili ústupky. „Z právneho hľadiska ten text vytvorí menší priestor na špekulácie, že by sa mohol nadužívať tento inštitút kolúznej väzby," vysvetlila Kolíková. Je však presvedčená, že sa nenadužíva. Lehota kolúznej väzby sa má skrátiť zo siedmich mesiacov na päť mesiacov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies