Robert Fico: Prezidentka opomenula zodpovednosť vlády za dôsledky pandémie na životoch ľudí

NETKY.SK • 28 September 2021, 15:33 • 2 min
Robert Fico: Prezidentka opomenula zodpovednosť vlády za dôsledky pandémie na životoch ľudí

BRATISLAVA - Vystúpenie prezidentky Zuzany Čaputovej so správou o stave Slovenskej republiky v pléne Národnej rady podľa Roberta Fica potvrdilo, že hlava štátu je predstaviteľkou koalície.

slovakia

left justify in out

 

Fico to povedal na dnešnej tlačovej besede. Prezidentka podľa neho opomenula zodpovednosť súčasnej vlády za dôsledky pandémie na životy ľudí. Prekvapilo ho, že sa nevenovala stavu verejných financií. Vyčíta jej i výroky, že strach či hnev sú dôsledkom pandémie a že otázku referenda o predčasných voľbách má vyriešiť parlament. Za zarážajúce označil, že vystúpenie využila na propagáciu očkovania.

 

Súvisiaci článok: Zuzana Čaputová: Celková politická debata klesla na úroveň, kde nikdy nebola!

 

"Neviem, prečo sa pani prezidentka stavia do tejto polohy. Predsa povinnosťou prezidenta je byť nadstranícky, byť hlavou štátu, reprezentovať krajinu a poukazovať na dobré aj zlé veci. Bol to prejav člena vládnej koalície."

 

img

 

Prezidentka podľa neho preniesla na opozíciu zodpovednosť za stav v spoločnosti, za hnev, zlosť či strach. Odmieta, že by Smer-SD pracoval s týmito emóciami. "Pracujeme s faktickými informáciami, ktoré potvrdzujú, že štát je v úplnom rozklade." Opozícia si podľa neho iba robí svoju prácu.

 

Prečítajte si: Eduard Heger: Robert Fico je líder zloby a rozvratu

 

Nesúhlasí s tým, že tieto emócie sú dôsledkom pandémie. "To je hlboký omyl. Strach a hnev sú výsledkom toho, že vláda je neschopná." Ľudia sa podľa neho boja, lebo za sebou necítia vládu, ktorá by robila kroky na ich ochranu.

 

img

 

Svoj vlastná názor má aj na to, že sa na polícii hromadia dôkazy. "Tam sa nehromadia dôkazy, tam sa vyrábajú." Spýtal sa, prečo hlava štátu zavádza o tom, že nemá informácie o živých prípadoch. Pripomenul, že sa zúčastnila na stretnutí špičiek štátu v budove Slovenskej informačnej služby v máji tohto roka a tvrdí, že sa tam venovali aj živým veciam.

 

V súvislosti s referendom Fico uviedol, že je prejavom politickej naivity myslieť si, že parlament to vyrieši. Pripomenul, že Smer-SD pripraví ďalšie dve referendové otázky. Jedna sa má týkať zmeny Ústavy SR tak, aby sa mohlo skrátiť volebného obdobie parlamentu aj na základe ústavného zákona a referenda. Druhá sa má týkať samotného referenda o predčasných voľbách.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies