Boris Johnson prezradil, ako je na tom kráľovná Alžbeta II.

NETKY.SK • 30 Október 2021, 16:03 • 2 min
Boris Johnson prezradil, ako je na tom kráľovná Alžbeta II.

RÍM - Kráľovná minulý týždeň strávila noc v londýnskej nemocnici, kde podstúpila niekoľko preventívnych vyšetrení. Na Windsorský hrad sa vrátila vo štvrtok 21. októbra.

slovakia

left justify in out

Britský premiér Boris Johnson počas summitu G20 v Ríme informoval aj o zdravotnom stave kráľovny Alžbety II. "Hovoril som s Jej Veličenstvom a je vo veľmi dobrej kondícii," uviedol pre britskú televíziu Channel 4. "Musí sa len riadiť radami svojich lekárov a oddýchnuť si, a to je podľa mňa dôležité. Myslím si, že celá krajina jej praje len to najlepšie." 

 

img

 

Buckinghamský palác v piatok informoval, že britská kráľovná sa rozhodla dať na odporúčania lekárov a nasledujúce aspoň 2 týždne bude odpočívať. Zo zverejneného textu vyplýva, že 95-ročná panovníčka bude počas tohto obdobia naďalej vykonávať nenáročné pracovné povinnosti, vrátane virtuálnych stretnutí.

 

Prečítajte si tiež: Kráľovná Alžbeta II. nepríde na klimatický summit OSN

 

Lekári jej po návrate z nemocnice odporučili odpočinok a zrušenie plánovanej cesty do Severného Írska. Britská panovníčka sa osobne nezúčastní ani na nadchádzajúcom klimatickom summite OSN (COP26) v škótskom Glasgowe, ako pôvodne plánovala. Zhromaždeným delegátom však adresuje prejav prostredníctvom videospojenia. Svetových lídrov na pondelkovej otváracej ceremónii summitu COP26 osobne privíta prejavom najstarší syn kráľovnej Alžbety II. a britský následník trónu princ Charles, píše AFP. Klimatická konferencia OSN sa uskutoční v dňoch 31. októbra až 12. novembra.

 

img

 

Niekoľko dní pred minulotýždňovou hospitalizáciou britské médiá prvýkrát zachytili kráľovnú Alžbetu II., ako používa vychádzkovú paličku na bohoslužbe vo Westminsterskom opátstve pri príležitosti 100. výročia Kráľovskej britskej légie. Ako pripomenula agentúra AP, paličku používala aj v roku 2003, bolo to však po operácii kolena.

 

Alžbeta II. je najdlhšie vládnucim britským monarchom a zároveň najdlhšie vládnucou ženskou panovníčkou v dejinách. Od roku 2016 je aj najdlhšie vládnucim súčasným panovníkom na svete.

 

Možno vás zaujme: Lídri G20 prijali dohodu o globálnom otepľovaní. Čo má podľa nich kľúčový význam?

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies