Sme rodina pripúšťa podporu úradníckej vláde, záleží to od jej programu

NETKY.SK • 9 Máj 2023, 14:30 • 2 min
Sme rodina pripúšťa podporu úradníckej vláde, záleží to od jej programu

BRATISLAVA - Predseda Sme rodina a Národnej rady (NR) SR Boris Kollár pripúšťa, že by jeho poslanci podporili vyslovenie dôvery úradníckej vláde. Záleží to podľa neho od zloženia kabinetu aj od jeho programového vyhlásenia.

slovakia

left justify in out

Za najdôležitejšiu úlohu úradníckej vlády považuje prípravu štátneho rozpočtu. "Aj toto je v hre. Potrebujem vedieť, kto tam bude a aké bude mať programové vyhlásenie," odpovedal Kollár na otázku novinárov, či Sme rodina podporí vyslovenie dôvery úradníckej vláde. Chce, aby s jeho poslancami úradnícka vláda rokovala o podpore návrhov. Na júnovú schôdzu môže podľa Kollára ešte prísť s návrhmi v skrátenom konaní. "Keď prídu s normálnym návrhom programového vyhlásenia vlády alebo s návrhmi na skrátené legislatívne konanie ešte v júni, samozrejme, budeme o tom s nimi rokovať," povedal šéf NR SR novinárom. "Keď budú rozumné návrhy, ktoré budú môcť pomôcť ľuďom, tak také niečo podporím. Musíme počkať s čím prídu a kto príde a podľa toho sa rozhodneme," dodal k podpore návrhov.

 

Kollár nepodporoval úradnícku vládu, no situácia sa podľa neho zmenila po tom, čo Eduard Heger požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú o zbavenie poverenia viesť vládu. Prezidentka pre to podľa neho nemá na výber. Zároveň nevylúčil, že pokiaľ Sme rodina nebude súhlasiť v zásadných veciach s niektorým z ministrov úradníckej vlády, môže sa pokúsiť o jeho odvolávanie. Vláda odborníkov by podľa Kollára mala od prvých dní riešiť prípravu štátneho rozpočtu tak, aby ho mohla predložiť skôr, ako býva zvykom. Kollár zatiaľ nedostal od prezidentky pozvanie na stretnutie. Čaputová sa má podľa jeho slov priebežne stretávať s predsedami väčšiny politických strán a konzultovať nominácie. Budúceho šéfa vlády odborníkov Ľudovíta Ódora považuje Kollár za správny výber. Prezidentka mu podľa jeho slov nepovedala okrem Ódora iné mená. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona