Manželka uväzneného gréckeho exministra obrany ušla z psychiatrickej nemocnice

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 10:59 • 2 min
Manželka uväzneného gréckeho exministra obrany ušla z psychiatrickej nemocnice

ATÉNY - Manželka uväzneného bývalého gréckeho ministra obrany Akisa Tsochatzopulosa ušla z psychiatrickej nemocnice, kde si odpykávala trest za rovnaké obvinenia z úplatkárstva ako jej manžel. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na dnešné oznámenie gréckych úradov.

slovakia

left justify in out

Zamestnanci štátneho psychiatrického ústavu Dromokaitio v Aténach dnes ráno zistili, že Vicky Stamatiová, manželka niekdajšieho oddaného stúpenca socialistickej strany PASOK Tsochatzopulosa, zmizla zo svojej stráženej cely.

 

Stamatiovú dali najprv do väzby v roku 2012 a odsúdili ju v roku 2013 spolu s manželom, nevlastnou dcérou a ďalšími príbuznými i spolupracovníkmi v korupčnom prípade, ktorý sa týkal nákupu ponoriek a rakiet protivzdušnej obrany pre armádu.

 

Podľa úradov Stamatiová musela vedieť o úplatkoch, ktoré jej manžel prijal. Odsúdili ju na 12 rokov väzenia za pranie špinavých peňazí a prijatie nezákonných financií.

 

Žena bola v zlom zdravotnom stave a po súdnom procese, už počas uväznenia, podstúpila chirurgický zákrok mastektómiu (odstránenie prsníka). Keď sa potom psychicky zrútila, previezli ju do psychiatrickej nemocnice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies