Manchester United sa údajne dohodol s Holanďanom Ten Hagom

NETKY.SK • 14 Apríl 2022, 15:00 • 2 min
Manchester United sa údajne dohodol s Holanďanom Ten Hagom

MANCHESTER – Červených diablov z United by v budúcej sezóne mohol viesť holandský stratég Erik Ten Hag. Podľa britských a holandských médií sa obe strany dohodli na podmienkach zmluvy a oficiálne potvrdenie kontraktu by malo uzrieť svetlo sveta ešte v priebehu apríla.

slovakia

left justify in out

Anglický veľkoklub sa od odchodu legendárneho Alexa Fergusona nedokáže vrátiť späť na vrchol. V Premier League hrá prím predovšetkým trojica Manchester City, Liverpool a Chelsea. United sa naposledy radovali zo zisku majstrovského titulu v sezóne 2012/2013 a v klube neuspelo niekoľko trénerov. Spiaceho obra sa postupne pokúšali prebudiť David Moyes, Louis Van Gaal, José Mourinho a Ole Gunnar Solskjaer, pričom sa nedarí ani aktuálnemu manažérovi Ralfovi Rangnickovi.

 

img

 

Nemecký odborník si sadol na lavičku len ako dočasný manažér, keďže by sa mal po sezóne presunúť do štruktúr klubu. Vedenie sa tak rozhodlo staviť na päťdesiatdvaročného Holanďana, ktorý vedie od sezóny 2017/2018 Ajax Amsterdam. S klubom získal dva majstrovské primáty, v roku 2019 s ním senzačne postúpil do semifinále prestížnej Ligy majstrov a patrí k najoceňovanejším trénerom novej generácie.

 

Na štadióne Old Trafford je pre neho údajne pripravená štvorročná zmluva. Podľa BBC nebude Ten Hag oficiálne potvrdený skôr, než po nedeľnom finále Holandského pohára, v ktorom sa Ajax stretne s PSV Eindhoven.

 

img

 

Hrdý klub prežíva v aktuálnej sezóne ďalšie sklamania. V Lige majstrov vypadol už v osemfinálovej fáze po dvojzápase s Atléticom Madrid, zatiaľ čo v domácej súťaži sa nachádza 7. mieste a reálne hrozí, že sa nekvalifikuje do budúceho ročníka európskych pohárových súťaží.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies