Manchester United mohol byť lídrom PL, prehral však s posledným tímom

NETKY.SK • 28 Január 2021, 10:33 • 2 min
Manchester United mohol byť lídrom PL, prehral však s posledným tímom

MANCHESTER - Diabli odmietli ponuku dostať sa pred mestského rivala.

slovakia

left justify in out

V stredu sa v anglickej ligy odohralp 5 zápasov, no jeden z nich priniesol obrovské prekvapenie. Manchester United odmietol ponuku obsadiť prvé miesto súťaže, keďže na domácom ihrisku prehral s posledným tímom súťaže. "Červení diabli" síce mali loptu častejšie na svojich kopačkách a aj strelecky svojho súpera zo Sheffieldu prevýšili (16:5), hostia však previedli lekciu z efektivity a zo štadióna Old Trafford si odniesli tri body. 

 


"Sme zaskočení. V ostatných mesiacoch sme boli najkonzistentnejším tímom súťaže a teraz sme dostali poriadnu ranu," ohodnotil výkon svojich zverencov kouč Solskjae. Manchester United zostal na 2. mieste tabuľky PL so stratou jedného bodu na mestského rivala City, ktorý však má k dobru jedno stretnutie.

Sheffield v stredu dosiahol len druhý ligový triumf v tejto sezóne, ten prvý zaznamenal ešte v prvej polovici januára proti Newcastlu. Stále však zostáva v pásme zostupu, od záchrany ho aktuálne delí desať bodov. "Odohrali sme takmer dokonalý zápas proti súperovi svetovej kvality. Počas doterajšieho priebehu sezóny bola väčšina našich zápasov vyrovnaná, nikdy sme to však nedokázali preklopiť na našu stranu. Teraz však prišli veľké okamihy," zhodnotil kouč víťazov Chris Wilder.

 



Víťazný zásah zaznamenal v 74. minúte Oliver Burke, jeho gólovej akcii predchádzala chyba domáceho brankára Davida De Geu v rozohrávke. Za Manchester predtým na 1:1 vyrovnával Harry Maguire. "Je čas, aby sme ukázali, ako rýchlo sa dokážeme spamätať. Je totiž jednoduché ťahať víťaznú šnúru. Ak však príde prehra, je najdôležitejšie sa čím skôr postaviť na nohy a kráčať ďalej," myslí si autor jediného gólu domácich v stredajšom ligovom súboji. Príležitosť hodiť prehru za hlavu budú mať United už v sobotu, keď nastúpia na pôde londýnskeho Arsenalu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies