Prvý dojem urobíte za 7 sekúnd, ako to nepokaziť?

NETKY.SK • 19 Február 2019, 13:33 • 2 min
Prvý dojem urobíte za 7 sekúnd, ako to nepokaziť?

Čo je najdôležitejšie v rámci prvého kontaktu s neznámym človekom?

slovakia

left justify in out

Najnovšie vedecké bádania prišli s informáciou, že na to, aby si človek k vám vytvoril nejaký vzťah, či už pozitívny alebo negatívny, mu stačí sedem sekúnd. Ide o skutočne krátku dobu, preto ťažko hovoriť o racionalite, dalo by sa skôr povedať, že rozhodujúci je pocit, ktorý z vás komunikačný partner má. Ako teda docieliť úspech?

 

Pohľad do očí

Ako sa hovorí, oči sú oknom do duše. Z vášho pohľadu ľudia niekedy dokážu vyčítať naozaj veľa, preto je očný kontakt mimoriadne dôležitý. Priamy pohľad do očí totiž stelesňuje dôveru, otvorenosť a čestnosť.

 

Nenásilný úsmev

Naše okolie často reaguje práve na emóciu, ktorá z nás vychádza. Ak sme zamračení, vážni, ľudia nadobudnú dojem, že práve to nás charakterizuje, hoci to môže byť len momentálny stav. Preto dbajte na to, aby ste pri zoznamovaní s novými ľuďmi mali prívetivý, no nie násilný a umelý úsmev. Ten na druhej strane predsa nemôže za to, že vám ráno ušiel autobus.

 

img

 

Skromnosť

Samozrejme, nezanedbateľnou súčasťou zoznamovania sa je aj pozdrav. Tu sa neoplatí robiť veľké divadlo, mohli by si o vás totiž pomyslieť, že nie ste úprimný. Úplne postačí skromné „dobrý deň“ či „ahoj“, podľa možností s úsmevom na perách.

 

Reč tela

Psychológovia potvrdili zaujímavú skutočnosť. Pokiaľ sa s niekým rozprávate a mierne sa k nemu nakloníte, ide o signál, ktorý v danej osobe vyvolá pocit, že máte skutočne záujem o to, čo vám hovorí. A to je, ako inak, veľmi pozitívne!

 

img

 

Ľudia majú radi pozitivitu

„Hejterov“ nemá nikto rád. Svet okolo nás je dosť komplikovaný aj bez toho, aby to niekto neprimerane, a často až otravne, zdôrazňoval. Dajte si na to pozor. Keď s niekým budete prvýkrát, rozprávajte radšej o pozitívnych stránkach života.

 

Nehovorte len o sebe

Dialóg je o dvoch alebo viacerých ľuďoch. Je preto vhodné, ak sa okrem seba zaujímate aj o nich. Ich názory sú rovnako dôležité ako tie vaše, preto nezabúdajte, že prílišné rozprávanie o sebe dobrý dojem určite neurobí. Naopak, ak aktívne prejavíme záujem o postoje partnera, určite si ho nenápadne nakloníme na svoju stranu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies