Malý krištáľový glóbus za slalom pozná svoju majiteľku. Shiffrinová po návrate nedala konkurencii šancu

NETKY.SK • 11 Marec 2024, 09:29 • 2 min
Malý krištáľový glóbus za slalom pozná svoju majiteľku. Shiffrinová po návrate nedala konkurencii šancu

AARE - Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová ovládla nedeľné (10. 3.) preteky SP v slalome vo švédskom Aare. Najlepšia lyžiarka histórie prišla do cieľa s celkovým časom 1.42.95 a pripísala si tak 96. víťazstvo v prestížnom seriáli. Druhá skončila Chorvátka Zrinka Ljutičová so stratou 1,24, tretiu priečku obsadila Švajčiarka Michelle Gisinová (+ 1,34).

slovakia

left justify in out

Mikaela Shiffrinová si víťazstvom zároveň zabezpečila zisk malého krištáľového glóbusu za slalom, už ôsmeho v tejto disciplíne. V hodnotení slalomu má pred záverečným podujatím nedostihnuteľný náskok 225 bodov pred Slovenkou Petrou Vlhovou, ktorú vyradilo do konca sezóny zranenie kolena.

Dvadsaťosemročná lyžiarka už má vo vitríne 16 glóbusov, päť za celkové víťazstvá a jedenásť za disciplíny – 8 za slalom, 2 za obrovský slalom a 1 za super-G.

Víťazstvo v Aare bolo jej 59. v slalome. Je to zároveň jej 151. pódium v kariére. „Lomcujú so mnou emócie. Som hrdá na prácu svojho tímu a som šťastná, lebo som predviedla výborné lyžovanie. Zatlačila som na lyže a išla som tak, ako mi to umožňovala zjazdovka. V prvom kole som mohla ísť lepšie, ale som spokojná,“ uviedla víťazka v cieli.

Shiffrinová sa do súťažného diania vrátila po siedmich týždňoch, počas ktorých sa zotavovala zo zranenia, ktoré utrpela koncom januára v zjazde v talianskom stredisku Cortina d’Ampezzo. V sobotnom (9. 3.) obrovskom slalome neštartovala.

Do konca sezóny zostávajú finálové súťaže v rakúskom Saalbachu (16. – 24. marca). V nich sa predstaví najlepších 25 pretekárok v každej disciplíne. V slalome bude štartovať aj Slovenka reprezentujúca Česko Martina Dubovská, ktorá skončila v Are na 15. mieste a v celkovom hodnotení jej patrí 23. priečka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: AP Photo / Alessandro Trovati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies