Malajzijská loď smeruje do Indického oceána, bude pátrať po lete MH370

NETKY.SK • 4 August 2014, 08:24 • 2 min
Malajzijská loď smeruje do Indického oceána, bude pátrať po lete MH370

KUALA LUMPUR - Plavidlo malajzijských námorných síl so špeciálnym zvukovým zameriavačom sa vydalo dnes na plavbu do Indického oceánu, kde sa zapojí do pátrania po lietadle linky MH370 malajzijských aerolínií, ktoré zmizlo takmer pred piatimi mesiacmi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister obrany Hishammuddin Hussein oznámil, že plavidlo KD Mutiara opustilo námornú základňu v štáte Perak na severovýchode Malajzie.  Na lodi sa nachádza sonarové zariadenie, ktoré dokáže zistiť objekty v hĺbke 7000 metrov pod hladinou, vysvetľuje agentúra DPA.

 

Prieskum dna Indického oceánu, kde sa dopravné lietadlo podľa predpokladov zrútilo, uskutočňujú čínska loď a súkromné plavidlo najaté Austráliou.

 

Lietadlo zmizlo bez stopy 8. marca približne hodinu po štarte v malajzijskej metropole Kuala Lumpur, pričom smerovalo do čínskeho Pekingu. Malajzia sa zaviazala, že bude pokračovať v pátraní po ňom až dovtedy, kým stratený stroj nenájde.

 

Lietadlo s 239 ľuďmi na palube výrazne zmenilo počas letu trasu, pričom sledovacie prístroje boli vypnuté. Odborníci na letectvo predpokladajú, že letelo južne ponad oceán a došlo mu palivo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies