Kremský zvoláva mimoriadny výbor o dodávkach a stave zásob plynu

NETKY.SK • 27 Apríl 2022, 14:22 • 2 min
Kremský zvoláva mimoriadny výbor o dodávkach a stave zásob plynu

BRATISLAVA – Vo štvrtok (28. 4.) o 12.00 h sa uskutoční mimoriadne zasadnutie parlamentného hospodárskeho výboru k téme dodávok a stavu zásob zemného plynu na Slovensku. Zvolal ho jeho predseda Peter Kremský (OĽaNO). Informoval aj o tom, že naň pozval ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) aj šéfov spoločností Eustream, SPP a Nafta.

slovakia

left justify in out

„Výbor sa bude zaoberať preventívnymi opatreniami pri rôznych scenároch vývoja s dodávkami ruského plynu. Situácia sa každý deň dynamicky vyvíja, od dnešného dňa ruská štátna firma Gazprom zastavila dodávky do Poľska a Bulharska, pričom zámienkou je požiadavka zaplatiť za plyn v rubľoch. Budeme sa zaujímať o to, aký objem plynu aktuálne na Slovensko priteká, aký je stav v zásobníkoch a ako vyzerajú krízové plány ministerstva hospodárstva na zaistenie energetickej bezpečnosti Slovenska,“ priblížil Kremský.

 

img

 

Sulík podľa neho zatiaľ takého plány nepredstavil. Výbor bude podľa jeho slov žiadať aj dlhodobý akčný plán znižovania závislosti od dodávok energetických surovín z Ruska. Podotkol, že Slovensko patrí k najviac závislým krajinám v Európskej únii (EÚ). Zdôraznil, že SR musí mať jasný plán a dôsledne ho dodržiavať.

 

Možno vás zaujme: Rusko zastavilo dodávky plynu do ďalšej krajiny. Je Slovensko pripravené?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies