Prekonali ste Covid-19 a necítite sa fit? Budete sa môcť doliečiť v Tatranskej Polianke

NETKY.SK • 22 Február 2021, 11:11 • 2 min
Prekonali ste Covid-19 a necítite sa fit? Budete sa môcť doliečiť v Tatranskej Polianke

POPRAD - Pacienti s pretrvávajúcimi následkami po prekonaní ochorenia Covid-19 sa budú mať ísť kam doliečovať. Sanatórium v Tatranskej Polianke má v pláne otvoriť už v marci.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sanatórium Dr. Guhra v Tatranskej Polianke je pripravené pomôcť pacientom po prekonaní ochorenia Covid-19. Mali by otvoriť 1. marca tohto roka.

 

img

 

Toto stredisko je jediným špecializovaným pracoviskom respiračnej fyzioterapie na Slovensku. Ich tím vytvoril komplexný liečebný post Covid-19 program pre pacientov, ktorí potrebujú následnú zdravotnú starostlivosť.

 

„Sme odborne, materiálno-technicky i personálne pripravení venovať sa pacientom po prekonaní COVID-19 s ťažším priebehom a pretrvávajúcimi pľúcnymi ťažkosťami. Chceme sa postarať nielen o fyzickú, ale aj o duševnú rehabilitáciu a rekonvalescenciu našich klientov,“ uviedla riaditeľka sanatória Eleonóra Kovalčíková.

Podľa sanatória až u 30 percent obyvateľov Slovenska pretrvávajú po prekonaní ochorenia následky. Konkrétne ide o pľúcne, kardiologické, neurologické, pohybové, imunitné či hematologické ťažkosti, ale aj únavu a úzkosť.

 

Liečebné zariadenie v tomto smere poukazuje na svoju viac ako storočnú tradíciu v liečení respiračných chorôb a na klimatické podmienky vo Vysokých Tatrách, ktoré môžu pomôcť pri liečbe.

 

img

 

Podľa riaditeľky sanatória o tento liečebný program prejavilo záujem pomerne veľa pacientov aj samoplatcov.

Na príprave programu sanatória spolupracoval Marián Jendrichovský, odborník v oblasti respiračnej fyzioterapie na Slovensku a v Čechách. Je tiež lídrom v oblasti vzdelávania v problematike respiračnej fyzioterapie.

 

img

Sanatórium využíva všetky možnosti pre skvalitnenie života ľudí s respiračnými ochoreniami počas poskytovania ústavnej i kúpeľnej starostlivosti. Zároveň pôsobí ako jediné školiace stredisko na Slovensku pre fyzioterapeutov.

 

Súvisiaci článok: Môže ketogénna diéta zabrániť vzniku ochorenia COVID-19?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies