Majster sveta z roku 2014 ukončil kariéru pred tridsiatkou

NETKY.SK • 17 Júl 2020, 18:38 • 2 min
Majster sveta z roku 2014 ukončil kariéru pred tridsiatkou

DORTMUND - Nemecký futbalista Andre Schürrle v dnešných hodinách nečakane uzavrel aktívnu kariéru vo veku 29 rokov. Už bývalý útočník to oznámil niekoľko dní po tom, ako predčasne ukončil zmluvu s Borussiou Dortmund.

slovakia

left justify in out

Bolo to aj o pocitoch

"Dozrievalo to vo mne už dlho. Už viac netúžim po potlesku," uviedol nemecký futbalista. Bezprostredný dôvod ukončenia kariéry neuviedol, ale priznal, že ho dlhodobo sužovali pocity osamelosti: "Bolo to stále horšie, ale futbalový priemysel vás núti hrať svoju rolu za každých okolností."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Andre Schürrle (@andreschuerrle),

 

Kariéra

Schürrle okrem Borussie pôsobil v Mainzi, Leverkusene, Chelsea, s ktorou získal ligový titul v sezóne 2014/2015, Wolfsburgu, uplynulé dva roky bol na hosťovaní vo Fulhame a Spartaku Moskva

 

img

 

Do Chelsea prišiel práve v období, keď "The Blues" vyhrali najprv Ligu majstrov a rok na to aj, vtedy ešte, Pohár UEFA. Zostava na Stamford Bridge bola nabitá mladými talentmi ako Willian, Hazard, Ramires či Oscar. Nedokázal sa medzi nemi presadiť tak, akoby si vedenie želalo, a od tejto doby začala jeho kariéra pomaly upadať.

 

Prihrávka na zlatý gól

V národnom drese odohral 52 zápasov a strelil 22 gólov, na svetovom šampionáte v Brazílii prihral v predĺžení Mariovi Götzemu na víťazný gól vo finále proti Argentíne (1:0).

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies