AO: Tsitsipas s prehľadom do semifinále, v troch setoch zdolal Sinnera

NETKY.SK • 26 Január 2022, 10:04 • 2 min
AO: Tsitsipas s prehľadom do semifinále, v troch setoch zdolal Sinnera

MELBOURNE – Grécky tenista Stefanos Tsitsipas sa tretíkrát v kariére prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Štvrtý nasadený hráč si v stredu poradil s jedenástkou "pavúka", Jannikom Sinnerom z Talianska hladko 6:3, 6:4, 6:2. V boji o finále nastúpi proti víťazovi súboja medzi Rusom Daniilom Medvedevom a Felixom Augerom-Aliassimeom z Kanady.

slovakia

left justify in out

Motivovala ho podpora publika

 

Prvý set sa lámal v druhom geme, v ktorom sa Tsitsipasovi podarilo brejknúť súpera a následne sa na svojom podaní ujal vedenia 3:0. Náskok už z rúk nepustil a dejstvo dopodával do víťazného konca. Druhá sada mala podobný priebeh, Sinner stratil servis v treťom geme, náskok súpera už nedokázal zmazať a prehral 4:6. Tretí set bol ešte jednoznačnejší, finalista vlaňajšieho Roland Garros prelomil podanie Taliana v tretej i piatej hre a na vlastnom servise premenil hneď úvodný mečbal.

 


Pomohli mi pokora, uvedomoval som si, že nastupujem proti výbornému hráčovi. Sústredil som sa na moje silné stránky, využil som svoju taktiku. Vždy si užívam podporu publika na centrálnom dvorci," povedal vo vysielaní Eurosportu 23-ročný Grék, ktorého nerozhodili ani krátka dažďová prestávka a zatiahnutie strechy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies