Maďarský premiér Orbán: Maďarsko je pripravené prehĺbiť priateľstvo s Čínou

NETKY.SK • 19 Február 2024, 13:20 • 2 min
Maďarský premiér Orbán: Maďarsko je pripravené prehĺbiť priateľstvo s Čínou

BUDAPEŠŤ - Maďarsko je pripravené prehĺbiť svoje priateľstvo s Čínou, povedal maďarský premiér Viktor Orbán, keď sa v piatok stretol s čínskym štátnym radcom a ministrom verejnej bezpečnosti Wang Xiaohongom.

slovakia

left justify in out

Počas stretnutia Orbán povedal, že Maďarsko a Čína sa vždy navzájom rešpektovali, správali sa k sebe ako rovnocenní a navzájom sa podporovali, pokiaľ ide o kľúčové záujmy a hlavné obavy.

V novej situácii je Maďarsko ochotné prehĺbiť tradičné priateľstvo s Čínou, posilniť praktickú spoluprácu a ďalej posilniť komplexné strategické partnerstvo medzi oboma krajinami, dodal Orbán. Wang povedal, že Čína a Maďarsko sa tešia z tradičného priateľstva a sú dobrými priateľmi a partnermi, ktorí obstoja v testoch.

Pod strategickým vedením vedúcich predstaviteľov oboch krajín sa rozvoj vzťahov medzi Čínou a Maďarskom a bilaterálna spolupráca v rôznych oblastiach zrýchlili a vstúpili do rýchlej dráhy, povedal Wang a dodal, že obojstranne výhodná spolupráca priniesla plodné výsledky a dala tak príklad budovanie nového typu medzinárodných vzťahov.

Čína je ochotná využiť príležitosť pri príležitosti 75. výročia nadviazania bilaterálnych diplomatických vzťahov a spolupracovať s Maďarskom na realizácii dôležitého konsenzu, ktorý dosiahli lídri oboch krajín, udržiavať výmeny na vysokej úrovni, prehlbovať vzájomnú politickú dôveru, posilňovať výmeny medzi ľuďmi, rozšírenie spolupráce v rôznych oblastiach, posilnenie komunikácie a koordinácie v medzinárodných a regionálnych záležitostiach a presadzovanie neustáleho rozvoja komplexného strategického partnerstva medzi Čínou a Maďarskom, povedal Wang.

Wang tiež povedal, že dúfa, že obe krajiny prehĺbia spoluprácu v oblastiach vrátane boja proti terorizmu, boja proti nadnárodnej trestnej činnosti, budovania kapacít v oblasti bezpečnosti a presadzovania práva v rámci iniciatívy Pás a cesta, aby sa spolupráca v oblasti presadzovania práva a bezpečnosti stala novým vrcholom bilaterálnych vzťahov.

Počas svojho pobytu v Maďarsku sa Wang stretol aj s maďarským ministrom vnútra Sandorom Pinterom a podpísal dokumenty o spolupráci v oblasti presadzovania práva a bezpečnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies