Pozor na nové pravidlá v Benátkach, inak vás vyhodia ako týchto turistov!

NETKY.SK • 23 Júl 2019, 11:11 • 2 min
Pozor na nové pravidlá v Benátkach, inak vás vyhodia ako týchto turistov!

V Benátkach nastáva v lete doslova turistická invázia, preto mesto sprísnilo pravidlá. Pozor, aj za toto vás môžu vyhodiť a zaplatíte mastnú pokutu!

slovakia

left justify in out

Benátky sú bezpochyby jedným z najromantickejších miest sveta. Turistom rozhodne majú čo ponúknuť, preto ich tam každoročne prichádza čoraz viac. Lenže práve to začína byť problémom, najmä pre miestnych obyvateľov. A tak začalo mesto „regulovať“ počty turistov napríklad zavedením poplatku za vstup. Okrem toho ale výrazne sprísnilo aj pravidlá týkajúce sa stravovania mimo reštaurácií a kaviarní. A práve tieto, ešte nie tak celkom známe, normy „spríjemnili“ dovolenku dvojici Nemcov.

 

Benátčania sa rozhodli pokutovať jedenie na ulici práve kvôli tomu, že turisti si neraz sadali na schodiská a miesta, kadiaľ ľudia bežne chodia a tu nielen zavadzali, ale aj robili neporiadok. Treba uznať, že pokiaľ by sme boli bežným obyvateľom tohto mesta my a ponáhľali by sme sa trebárs do práce, zrejme by sme boli rovnako frustrovaní z bezohľadnosti dovolenkujúcich.

 

Tieto nové pravidlá však ešte nie sú v praxi dlho, preto ich nepoznajú všetci. Nemecký pár na svoju neznalosť miestnych pomerov doplatil. A to poriadne. Ich dovolenka sa skončila v momente, keď si chceli dopriať svoj kávový „rituálik“ a na schodisku azda najslávnejšieho mosta v Benátkach, Ponte di Rialto. Tu si totiž uvarili vlastnú kávu.

 

To ale neuniklo miestnym, ktorí okamžite kontaktovali políciu. Muži zákona následne dvoch turistov zaradili na zoznam nežiadúcich návštevníkov, ba čo viac, žene udelili 300-eurovú pokutu a mužovi 650-eurovú.

 

img

 

Svoju kávu mnohonásobne preplatili. A zrejme nielen tú, ale aj celú dovolenku. Nuž ale, ako sa hovorí, neznalosť zákona neospravedlňuje. Musíme byť zodpovední a hlavne, správať sa ohľaduplne, nie myslieť len na svoj prospech.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies