Panenská ulica v Bratislave bude na jeden deň opäť patriť Dobrému trhu

NETKY.SK • 21 September 2023, 07:30 • 2 min
Panenská ulica v Bratislave bude na jeden deň opäť patriť Dobrému trhu

BRATISLAVA - Panenská ulica v Bratislave bude opäť jeden deň patriť trhovníkom, susedom, umelcom, remeselníkom či domácim výrobkom. V sobotu (23. 9.) sa tam uskutoční tradičný pouličný festival Dobrý trh. Ten sa tentoraz ponesie v téme upcyklácie a udržateľnej módy i zbližovania komunít. Podujatie sa zároveň rozšíri o časť Podjavorinskej ulice.

slovakia

left justify in out

"Prinesie bližší pohľad na proces upcyklácie umenia a remeselnej produkcie. Pripomenieme si, že veci môžeme opakovane obnovovať, vdychovať im nový život a prinášať nové využitie. Téma sa však týka aj schopnosti vytvárať a obnovovať dôveru medzi rôznymi komunitami," približujú organizátori.

Chýbať nebude zóna [fjúžn], ktorá prinesie program pripravený v spolupráci s mnohými komunitami a organizáciami. Svoje miesto budú mať aj neziskové organizácie. Pripravená bude aj spomínaná zóna udržateľnej módy, upcyklačné a umelecké workskhopy či hudobno-tanečné podujatie priamo na ulici. Súčasťou podujatia bude napríklad aj Detský Dobrý trh, Cyklo point, výmena kníh a oblečenia, mestská hra, diskusie a koncerty.

"Podujatie sa rozšíri o časť Podjavorinskej ulice, pribudnú tak zóny na oddych, občerstvenie v gastrozóne a priestor pre návštevníkov v hlavnej časti Panenskej ulice," podotýkajú organizátori.

Súčasťou Dobrého trhu je naďalej snaha produkovať čo najmenej odpadu. Pri každom vstupe do zóny Dobrého trhu budú triediace stanice, okrem triedenia papiera, plastov či skla tak bude samozrejmosťou aj zber kuchynského odpadu i zálohovaných fliaš a plechoviek. Organizátori privítajú dobrovoľné vstupné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Dobrý trh Foto: Visit Bratislava
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies