Posledné zbohom Zuzane Neubauerovej

NETKY.SK • 5 September 2023, 17:30 • 2 min
Posledné zbohom Zuzane Neubauerovej

BRATISLAVA - Dnes popoludní sa do bratislavského Krematória prišli so zosnulou Zuzanou Neubauerovou rozlúčiť významné osobnosti kultúrneho a spoločenského života. Akcentovali najmä jej dobrosrdečnosť, nezištnosť a ochotu pomôcť.

slovakia

left justify in out

Už od jednej popoludní dnes do bratislavského Krematória prúdili davy tých, ktorí sa prišli rozlúčiť so zosnulou Zuzanou Neubauerovou. Tá zomrela pred 5 dňami vo veku nedožitých 81 rokov. Nechýbal František Kovár s manželkou, Dagmar Hubová s dcérou, Marcela Laiferová, či Ivan Mičko. Zuzana Neubauerová bola televízna moderátorka a príležitostná herečka. Jej mamička pochádzala z troch detí, ktoré mali otca farára, a tak vyrastala v kláštore. Neskôr sa vydala za notára, s ktorým mala dvoch synov. Objavil sa však mladý inžinier chémie Fridrich Neubauer a ona odišla za ním a mali spolu dcéru Zuzanu. Zuzana sa od mladosti vzdelávala v jazykoch, popri tom  navštevovala balet, gymnastiku, krasokorčuľovanie, tenis, bola modelkou a priekopníčkou módy v Bratislave. Po maturite chcela ísť študovať jazyky, neprijali ju však pre zlý kádrový posudok. Musela preto nastúpiť do robotníckej profesie. Až neskôr dostala povolenie študovať, ale nie jazyky. Vyštudovala teda Vysokú školu ekonomickú v Bratislave. Moderovala televízne programy Lastovička, Televízny klub mladých, Desať stupňov k zlatej a ďalšie. V roku 1967 moderovala s Miroslavom Horníčkom ,,Kinoautomat" na Svetovej výstave EXPO 67 v kanadskom Montreale. Neskôr však začala poitickým špičkám vadiť a postupne musela televíznu prácu opustiť. Bola múzou Karola Duchoňa, veď práve o nej je pesnička Dievča z Budmeríc. Dlho pôsobila v Dome Slovenské kultúry v Prahe, ktorý bol na Purkyňovej ulici. Ekonomické vzdelanie sa jej neskôr hodilo, keď po roku 1989 založila realitnú kanceláriu. Jej manželom bol chirurg Fridrich Zaťko. V mene redakcie Netky vyjadrujeme pozostalým úprimnú sústrasť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies