Maďarská polícia začala na cestách päťdňovú akciu Triezva Veľká noc

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 14:23 • 2 min
Maďarská polícia začala na cestách päťdňovú akciu Triezva Veľká noc

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia dnes začala na cestách päťdňovú preventívnu akciu, pri ktorej budú prísne kontrolovať prítomnosť alkoholu u vodičov.

slovakia

left justify in out

Do akcie Triezva Veľká noc sa zapojí takmer 5000 policajtov, informoval dnes v Budapešti médiá šéf oddelenia dopravy Celoštátneho veliteľstva polície (ORFK) József Óberling.
     

Podľa agentúry MTI Óberling pripomenul, že v uplynulom roku bolo pri 26.000 kontrolách pod vplyvom alkoholu 600 vodičov, čo znamená 2,2 percenta. Avšak pomer nehôd, v ktorých zohral úlohu alkohol, bol až desaťpercentný.
     

Veľkonočnú akciu podobného rozsahu, akú začala polícia dnes, podľa jeho slov robili prvýkrát vlani po tom, čo v roku 2013 zomreli počas vtedajších sviatkov deviati ľudia.
     

Okrem vodičov budú hliadky kontrolovať aj stav pneumatík a stieračov na vozidlách, pričom vodičov upozornia na prípadné nedostatky, zaznelo na tlačovej konferencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies